VI Vandaag: krakers in Utrecht, Alkmaar en Sunderland

Reacties

Wat staat er vandaag allemaal op de voetbalagenda? De redactie van Voetbal International opent de dag met een vooruitblik op de hoofdpunten.

VI Vandaag: krakers in Utrecht, Alkmaar en Sunderland

Strijd om plaatsen twee en drie

In de Eredivisie springen twee affiches vooral in het oog. Om 12.30 uur nemen FC Utrecht en Ajax het tegen elkaar op. De Amsterdammers zagen de titel zaterdag wel haast definitief uit het zicht verdwijnen, maar moeten de tweede plek zien vast te houden. Die zou het nog kwijt kunnen raken aan bijvoorbeeld Feyenoord. De Rotterdammers gaan op hun beurt ook om 12.30 uur op bezoek bij AZ.

De Alkmaarders moeten winnen om nog kans te maken op de derde plek, die nu in het bezit is van Feyenoord. Om 14.30 uur en 16.45 uur staan de laatste twee wedstrijden van deze speelronde op het programma. Excelsior krijgt ADO Den Haag op bezoek, terwijl SC Cambuur en Go Ahead Eagles in Friesland tegenover elkaar staan.

Saillant thuisdebuut Advocaat

Voor Dick Advocaat wordt het een bijzondere zondag. Na zijn debuut (1-0 nederlaag bij West Ham united) als manager van Sunderland, wacht hem nu zijn eerste wedstrijd in het eigen Stadium of Light. En niet zomaar één: de Tyne-Wear derby tegen Newcastle United. Daar spelen onder meer Tim Krul en Daryl Janmaat, net als Advocaat afkomstig uit Den Haag. Er wordt afgetrapt om 17.00 uur.

Buitenlandse topduels

Ook elders in het buitenland staan fraaie duels op de rol. Zo komen in Spanje zowel Barcelona als Real Madrid in actie. De Catalaanse koploper gaat om 21.00 uur op visite bij Celta de Vigo; de Madrilenen spelen om 12.00 uur 's middags al thuis tegen Granada. In Duitsland treffen Paul Verhaegh en Klaas-Jan Huntelaar elkaar tijdens FC Augsburg - Schalke 04 en in Frankrijk wordt om 21.00 uur de topper tussen Olympique Marseille en Paris Saint-Germain afgewerkt.

Klik hier voor alle wedstrijden van vandaag.

Op 4 april in... 2000

Precies vijftien jaar geleden maakte Dennis Bergkamp bekend te stoppen bij het Nederlands elftal. EURO 2000, het EK in Nederland en België van later dat jaar, wordt zijn laatste kunstje in het Oranje-tricot. 'Ik heb nog één jaar in mijn contract te gaan en dat jaar wil ik hier zijn. Ik heb van mijn tijd bij Arsenal genoten en niet de intentie om de club te verlaten. Ik stop na het EK met het Nederlands Elftal en ik wil een goed toernooi spelen.'

Ook wordt op dezelfde dag bekend dat Ajax de breuk met Johan Cruijff (op foto met Bergkamp) probeert te lijmen. In zijn column in Voetbal International heeft de legendarische nummer 14 geschreven dat hij zich in de maling genomen voelt door de Amsterdammers. Daarop belde toenmalig voorzitter Michael van Praag langdurig met Cruijff. Nog altijd is er veel gedoe rondom de bemoeienis van de voormalige topvoetballer met de club waar zijn hart ligt.

Jarig

    Joris Mathijsen - Feyenoord (1980)
    Thomas Hitzlsperger - ex-voetballer (1982)
    Etiënne Reijnen - SC Cambuur (1987)
    Género Zeefuik - Heart of Midlothian (1990)

    Bekijk hier al onze video's
    Praat mee

    Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

    Reacties worden op dit moment geladen.