Kapotte ruit kan Arias ook straf vanuit Zeist opleveren

Reacties

Santiago Arias moet vrezen dat de KNVB maatregelen neemt na diens wangedrag van afgelopen zaterdag in de catacomben , nadat hij al rood had gekregen tegen Willem II.

Kapotte ruit kan Arias ook straf vanuit Zeist opleveren

Arias werd zaterdag in de 57ste minuut na twee keer geel weggestuurd in het duel met de Tilburgers (2-0). De Colombiaan liet zijn emoties daarna de vrije loop en tikte daarbij een ruitje kapot in de catacomben. PSV wees de rechtsback daarna al meteen op zijn voorbeeldfunctie en de speler zelf bood zijn excuses aan na het voorval.

Arias zou niet de eerste zijn die gestraft wordt voor zijn gedrag buiten de lijnen. Twee jaar geleden kreeg toenmalig Feyenoorder Graziano Pellè een voorwaardelijke schorsing van een duel, nadat hij zich afreageerde op een cameralamp en een decorstuk in de Grolsch Veste.

Erik Pieters sloeg drie jaar geleden al eens een ruit stuk in het Phillips Stadion, na een rode kaart in een verloren duel met PEC Zwolle (1-3). Pieters kreeg drie wedstrijden schorsing, waarbij zijn overtreding in het veld leidend was. Maar zijn gedrag na afloop, waarbij hij zichzelf overigens blesseerde, werd destijds wel meegewogen in de strafmaat van drie wedstrijden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.