PSV rekent pas na rode kaart Arias af met Willem II

Reacties

Na een aarzelend eerste uur heeft PSV de thuiswedstrijd tegen Willem II toch in drie punten omgezet: 2-0. De Eindhovenaren blijven in de strijd om de landstitel daarmee in het spoor van Ajax. En passant evenaarde Luuk de Jong na een periode zonder goals AZ-spits Vincent Janssen op de topscorerslijst van de Eredivisie.

PSV rekent pas na rode kaart Arias af met Willem II

Willem II leek met vier nederlagen op rij de ideale opponent om na de teleurstellend verlopen thuiswedstrijden tegen SC Heerenveen (1-1) en Ajax (0-2) weer eens te winnen voor eigen publiek, maar PSV maakte het zichzelf erg moeilijk. Op een sterk eerste kwartier na speelde de ploeg van trainer Phillip Cocu met name voor rust in een te laag tempo om kansen te creëren. En als die er waren, werden ze gemist.

Zo schoot Santiago Arias bij de eerste mogelijkheid voorlangs, terwijl er voor het doel legio afspeelmogelijkheden waren. De prima pass van Davy Pröpper bleef daarmee zonder beloning. De rechtsback bracht zijn ploeggenoten na krap een uur pas echt in de problemen toen hij zijn tweede gele kaart kreeg voor het op de hakken trappen van Guus Joppen. De Colombiaan botvierde zijn frustratie daarna op een ruit.

PSV moest vervolgens met tien man doen waartoe het met elf spelers niet in staat was: scoren. Dat lukte wonderwel. Nadat Luciano Narsingh nog het zijnet had geraakt in kansrijke positie, schoot Marco van Ginkel in de 68ste minuut wel raak. Luuk de Jong bereidde de zesde Eredivisie-treffer van Van Ginkel in PSV-dienst voor. De 25-jarige captain kopte de bal uit een corner bij de tweede paal voor de doelmond.

Marco van Ginkel scoorde sinds hij afgelopen winter overkwam van Chelsea al zes keer voor PSV.
Marco van Ginkel scoorde sinds hij afgelopen winter overkwam van Chelsea al zes keer voor PSV.

Daarmee deden De Jong en Van Ginkel wat ze eigenlijk voor rust al hadden moeten doen. Toen raakte de Chelsea-huurling nog de lat uit een steekballetje van de spits, die zelf al sinds 12 maart droog stond. Ook nu ontbeerde hij weer het nodige geluk. Zijn rake kopbal in de eerste helft werd afgekeurd wegens buitenspel, terwijl De Jong net te laat kwam toen Kostas Lamprou onder een hoge bal doorging.

Zelfs toen Narsingh - vlak nadat hij zelf had moeten scoren - De Jong zijn tot dan toe beste kans van de wedstrijd gunde, wilde de bal er niet in. Op de doellijn voorkwam Joppen met hulp van de paal een doelpunt. Twee minuten later was de afronding wel overtuigend. Uit een strafschop knalde De Jong via de onderkant van de lat toch zijn twintigste competitietreffer tegen de touwen, nadat hij onderuit was getrokken door Dries Wuytens.

Daardoor bracht de regerend kampioen de thuiswedstrijd tegen Willem II toch nog tot een goed einde. Dat kwam ook doordat de Tilburgers, speldenprikjes van Nick van der Velden daargelaten, nauwelijks in de buurt van een goal kwamen. De nummer vijftien van de Eredivisie moest daarom toestaan dat PSV het gat met koploper Ajax weer verkleinde tot twee punten. De titelstrijd blijft spannend.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.