Kandidaat Chung eist spoedcongres FIFA

Reacties

De FIFA moet per direct een congres uitschrijven vanwege de aanklacht aan het adres van president Sepp Blatter en zijn mogelijke opvolger Michel Platini. Dat is de eis van kandidaat Mong-Joon Chung.

Kandidaat Chung eist spoedcongres FIFA

'Het allerbelangrijkste is het uitbannen van de corruptie binnen de FIFA', aldus Chung, die net als Platini en prins Ali op 26 februari kandidaat is bij de verkiezing van de nieuwe president van de wereldvoetbalbond. De Zuid-Koreaan wil dat de aangesloten bonden op korte termijn bijeen komen om een taskforce aan te stellen. Die moet bijvoorbeeld de voorbereidingen op het WK in 2018 ter hand nemen, zonder onderbroken te worden door justitiële onderzoeken.

'Onderzoek naar illegale praktijken moet worden overgelaten aan de juiste instanties. Gerechtigheid moet er komen. Maar het nieuw leven inblazen van de FIFA moet in handen blijven van diegenen die van voetbal houden. De toekomst van het voetbal moet niet in handen worden gelegd van buitenstaanders.'

Zico
Eerder had Zico, die mogelijk ook een gooi doet naar het voorzitterschap van de FIFA, de ethische commissie gevraagd om uitleg. 'Vooral omdat UEFA-voorzitter en kandidaat FIFA-voorzitter Michel Platini erbij betrokken is', liet de Braziliaanse oud-international via Facebook weten.

'De ethische commissie van de FIFA kan zich niet aan zijn verantwoordelijkheid onttrekken en transparant handelen zodat de hervormingen en verkiezingen van de FIFA niet worden overschaduwd door een corruptieschandaal', aldus Zico.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.