Blatter ontkent en heeft vertrouwen in goede afloop

Reacties

Sepp Blatter ontkent schuldig te zijn aan corruptie en wanbestuur. Dat heeft zijn Amerikaanse topadvocaat, Richard Cullen, vrijdag laten weten.

Blatter ontkent en heeft vertrouwen in goede afloop

Vrijdag werd bekend dat het Zwitserse Openbaar Ministerie een strafrechtelijk onderzoek is gestart naar de huidige FIFA-voorzitter. Zo doet het OM onder meer onderzoek naar een dubieuze betaling van Blatter aan UEFA-voorzitter Michel Platini. In 2011 maakte hij 1,8 miljoen euro over naar de Fransman, die momenteel in de running is om de Zwitser op te volgen als FIFA-preses. Onduidelijk is waar die beloning op gebaseerd was, maar de Zwitsers stellen wel dat de wereldvoetbalbond er niet beter op werd.

Ook wordt Blatter verdacht van het onterecht zetten van zijn handtekening onder een contract van de Caribische voetbalfederatie, die toen bestuurd werd door de reeds opgepakte Jack Warner. Dat contract, uit 2005, zou eveneens nadelig zijn geweest voor FIFA.

'Blatter werkt volledig mee en we hebben alle vertrouwen dat de Zwitserse autoriteiten na bestudering van de in beslag genomen documenten het bewijs vinden dat dat contract zorgvuldig is voorbereid en er sprake was van een normale onderhandeling door de FIFA-medewerkers die dat normaal ook doen', aldus Cullen over de Caribische zaak.

De Amerikaan stelt daarbij dat de deal, die vermoedelijk over tv-rechten ging, dus volledig bekend was binnen FIFA. 'En van wanbestuur was daarbij zeker geen sprake', zo vulde de advocaat van Blatter, die vrijdag al verhoord werd, aan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.