FIFA verplaatst vergadering naar Zürich voor Blatter

Reacties

De volgende vergadering van de FIFA-top is niet in Tokio, maar in Zürich. Dat heeft alles te maken met FIFA-voorzitter Sepp Blatter, die uit angst voor uitlevering niet wil afreizen naar Japan.

FIFA verplaatst vergadering naar Zürich voor Blatter

De volgende bijeenkomst van de FIFA-bonzen zou, volgens traditie, plaatsvinden in het land waar het WK voor clubteams wordt afgewerkt. Tokio zou in december de plaats van handeling zijn.

De FIFA maakt vrijdag evenwel bekend dat Zürich, de vaste uitvalsbasis, de locatie zal zijn. Sinds de zeven arrestaties voorafgaand aan het FIFA-congres waarop Blatter werd herkozen als preses – om enkele dagen laten zijn afscheid aan te kondigen – kwam de 79-jarige Zwitser alleen nog maar in Rusland. De WK-gastheer van 2018 heeft geen uitleveringsverdrag.

Tripjes naar Nieuw-Zeeland (WK Onder-20) en Canada (WK voor vrouwen) liet Blatter door het door de FBI aangezwengelde grootschalige onderzoek al schieten.

Overigens ging de geplande persconferentie van vrijdag op het laatste moment niet door. Blatter zou als besluit van twee dagen vergaderen door de wereldvoetbalbond de pers toespreken, maar die bijeenkomst werd afgelast. Het zou de eerste keer voor Blatter worden sinds hij bij zijn vorige persconferentie bij een protestactie een dollardouche kreeg (foto).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.