Ook Esquivel mag worden uitgeleverd aan Amerika

Reacties

De Zwitserse autoriteiten hebben toestemming gegeven om ook Rafael Esquivel uit te leveren aan de Verenigde Staten. De 69-jarige Venezolaan is na Jeffrey Web en Eugenio Figueredo de derde gearresteerde FIFA-official die wordt uitgeleverd aan de Amerikaanse justitie.

Ook Esquivel mag worden uitgeleverd aan Amerika

Esquivel werd op 27 mei samen met Figueredo, Webb, Eduardo Li, José Maria Marin, Julio Rocha en Costas Takkas wegens corruptie gearresteerd in Zürich in aanloop naar de herverkiezing van Sepp Blatter. Op 1 juli diende de VS vervolgens een formeel uitleveringsverzoek in. De inmiddels weer op borgtocht vrijgelaten Webb gaf daar al vrijwillig gehoor aan, vorige week bevestigden de Zwitserse autoriteiten de uitlevering van Figueredo.

Esquivel moet in Amerika terecht staan voor de strafbare feiten die de FBI hem ten laste heeft gelegd. De voormalige voorzitter van de Venezolaanse bond (FVF) en ex-lid van het uitvoerend comité van de Zuid-Amerikaanse federatie (CONMEBOL) zou bij de verkoop van marketingrechten voor de Copa América-toernooien van 2007, 2015, 2016, 2019 en 2023 miljoenen aan steekpenningen hebben aangenomen.

De op het Spaanse Tenerife geboren Esquivel heeft nog dertig dagen om zijn uitlevering aan de VS formeel aan te vechten bij het Federale Strafhof van Zwitserland.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.