Zwitserland levert FIFA-official uit aan Verenigde Staten

Reacties

De Zwitserse justitie heeft voor het eerst een aangehouden FIFA-official uitgeleverd aan de Verenigde Staten. Hoogstwaarschijnlijk gaat het om Jeffrey Webb, die afkomstig is van de Kaaimaneilanden.

Zwitserland levert FIFA-official uit aan Verenigde Staten

Begin juli diende de Verenigde Staten reeds een uitleveringsverzoek in voor de zeven aangehouden FIFA-officials. De verdachte FIFA-bobo's werden aan de vooravond van de veelbesproken voorzittersverkiezing opgepakt in Zürich. Daar werd kort na de arrestaties Sepp Blatter tot nieuwe FIFA-voorzitter herkozen. Vervolgens maakte hij vier dagen later zijn aftreden alsnog bekend.

Een van de zeven functionarissen is Webb, die besloten zou hebben om zijn uitlevering niet aan te vechten en daardoor deze week al naar Amerika is overgevlogen. De vijftigjarige Webb is een van de voormalige vicevoorzitters van de FIFA en werd lange tijd genoemd als een mogelijke opvolger van FIFA-preses Blatter. Hij was tot zijn arrestatie in mei voorzitter van de Amerikaans/Caribische confederatie CONCACAF.

Naast Webb moeten ook Eduardo Li, Eugenio Figueredo, Rafael Esquivel, José Maria Marin, Julio Rocha en Costas Takkas mogelijk voor de Amerikaanse rechter verschijnen. Dit zestal is in tegenstelling tot Webb wél in beroep gegaan tegen uitlevering.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.