FIFA zegt mee te werken bij onderzoek naar Blatter

Reacties

Wereldvoetbalbond FIFA heeft vrijdag direct aangegeven de volledige medewerking te verlenen aan een strafrechtelijk onderzoek van het Zwitserse OM naar Sepp Blatter. De 79-jarige voorzitter wordt verdacht van fraude en wanbestuur en werd daarvoor vrijdag al verhoord.

FIFA zegt mee te werken bij onderzoek naar Blatter

'Sinds 27 mei 2015 werkt FIFA al samen met het Zwitserse OM en hebben we gehoor gegeven aan het afstaan van documenten, data en andere informatie', zo valt te lezen in het FIFA-statement, waarbij gedoeld wordt op het onderzoek naar de gehele organisatie en niet dat naar Blatter in het bijzonder. 'We blijven op die manier samenwerken gedurende het onderzoek.'

FIFA bevestigt dat het OM vrijdag opnieuw documenten in beslag heeft genomen. Ook wordt er melding gemaakt van verhoren, al wordt daarbij de naam van Blatter niet genoemd. Duidelijk is evenwel dat het daarbij om Blatter gaat. De FIFA-preses moest daarom immers de persconferentie die voor vrijdagmiddag gepland stond afgelasten.

FIFA stelt tot slot 'geen verder commentaar over de zaak te geven gedurende het onderzoek.' De wereldvoetbalbond ligt al veel langer onder vuur. Zo toonde de FBI reeds aan dat er al decennialang sprake is van grootschalige corruptie en werden er al de nodige FIFA-officials gearresteerd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.