Kameroen pakt in slotfase punt tegen Mali

Kameroen heeft in de eerste groepswedstrijd van het toernooi om de Afrika Cup een zwaarbevochten punt gepakt tegen Mali. In Malabo (Equatoriaal-Guinee) bepaalde verdediger Ambroise Oyongo in de slotfase de eindstand: 1-1.

De Afrikaanse grootmacht kwam twintig minuten voor tijd op achterstand door een treffer van Sambou Yatabaré. De aanvaller van Mali schoot de bal hard door de benen van doelman Joseph Ondoa.

De ploeg van bondscoach Henryk Kasperczak leek daarmee direct voor een stunt te zorgen, maar zover kwam het niet. Met nog vijf minuten op de klok maakte Oyongo namens Kameroen alsnog de gelijkmaker.

Eerder op de avond kwamen Ivoorkust en Guinee, groepsgenoten van Mali en Kameroen, al in actie. Ook dat duel eindigde in 1-1, waardoor alles in evenwicht is in Groep D.