Kaapverdië behaalt zonder 'Nederlandse' inbreng gelijkspel

Ook Kaapverdië en Tunesië zijn zondagavond tijdens hun openingswedstrijd van het toernooi om de Afrika Cup niet verder gekomen dan een gelijkspel. In het Nuevo Estadio de Ebebiyín in Equatoriaal-Guinee eindigde het duel in 1-1.

Daarmee ligt alles nog open in Groep B. Eerder op de avond speelden Zambia en Congo DR ook al gelijk met 1-1. Lange tijd vielen er geen treffers in Ebebiyín. Tot de zeventigste minuut toen Mohammed Moncer namens Tunesië van dichtbij raak schoot.

Lang kon de ploeg van de Belgische bondscoach George Leekens niet genieten. Héldon Ramos werd zeven minuten later neergelegd in het zestienmetergebied en ging zelf achter de bal staan. De middenvelder van De Blauwe Haaien faalde niet en bepaalde vanaf elf meter de eindstand.

De Portugese bondscoach van de Kaapverdianen maakte overigens geen gebruik van de in Nederland geboren Garry Mendes Rodrigues en Jeffrey Fortes, terwijl ook Excelsior-verdediger Toni Varela de hele wedstrijd vanaf de reservebank heeft toegekeken.