Thuisland geeft zege weg in openingsduel Afrika Cup

Reacties

Equatoriaal-Guinee heeft in het openingsduel van de Afrika Cup in de slotfase een voorsprong uit handen gegeven tegen Congo: 1-1.

Thuisland geeft zege weg in openingsduel Afrika Cup

Lange tijd leek Equatoriaal-Guinee niet eens deel te kunnen nemen aan de Afrika Cup, doordat in de kwalificatie voor het eindtoernooi een niet speelgerechtigde voetballer werd opgesteld. Toen Marokko vanwege zorgen om ebola afviel als organisator, stelde Equatoriaal-Guinee zich beschikbaar als vervanger en kon het toch een gooi doen naar de Afrika Cup.

Dat deed de Nzalang Nacional onder leiding van bondscoach Esteban Becker, die pas drie weken voor het toernooi werd aangesteld. De onrustige aanloop leek echter geen weerslag te hebben op het elftal, dat al in de zestiende minuut de leiding nam via Emilio Nsue (foto). Deze 1-0 werd ingeleid door een geweldige individuele actie van Kike. Na rust sloeg Nsue opnieuw toe, maar de goal werd afgekeurd wegens buitenspel.

Congo kwam vervolgens dankzij een slotoffensief toch nog langszij. Een kopbal van invaller Ladislas Douniama belandde tegen de paal, alvorens Thievy Bitouma 1-1 maakte. Equatoriaal-Guinee en Congo maken deel uit van Groep A. De andere teams uit deze poule, Burkina Faso en Gabon, nemen het om 20.00 uur tegen elkaar op.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.