Senegal uitzinnig na late zege op Ghana

Senegal is het toernooi om de Afrika Cup begonnen met een 2-1 overwinning op Ghana. De topper in Groep C werd in de allerlaatste minuut beslist.

Ghana kwam in de eerste helft op voorsprong via een doelpunt van André Ayew, die een strafschop benutte. Mame Biram Diouf kopte een klein kwartier na rust in twee instanties de 1-1 tegen de touwen, wat tevens de eindstand leek te worden. Moussa Sow (links op de foto met Papy Djilobodji) bepaalde in de laatste minuut van de blessuretijd anders, door de 2-1 namens Senegal te maken. Vrijwel direct erna floot de arbiter voor het einde van de wedstrijd, waarna in het Senegalese kamp een enorm feest losbarstte.

Senegal gaat daardoor aan de leiding in Groep C met drie punten, terwijl Ghana puntloos laatste staat. Groepsgenoten Zuid-Afrika en Algrije spelen om 20.00 uur tegen elkaar.