Algerije wint mede door Zuid-Afrikaanse flater

Algerije is het toernooi om de Afrika Cup uitstekend begonnen. Mede door een flinke keepersblunder was het land met 3-1 te sterk voor Zuid-Afrika.

Zuid-Afrika opende de score tijdens het duel in Groep C. Thuso Phala tekende in de 51ste minuut voor het doelpunt. Algerije herpakte zich echter bijzonder sterk. Via Thulani Hlatshwayo (eigen doelpunt) kwamen de Noord-Afrikanen terug tot 1-1 en Faouzi Ghoulam nam in de 72ste minuut de 2-1 voor zijn rekening.

Zeven minuten voor tijd zorgde Islam Slimani voor de beslissing, al kreeg hij daarbij de helpende hand van doelman Darren Keet van Zuid-Afrika, die het schotje van de Algerijn volledig verkeerd inschatte en over de bal heen dook: 3-1. Bij de tweede Algerijnse goal ging Keet ook al niet vrijuit.

Door de zege gaat Algerije aan de leiding in Groep C. Senegal heeft na de 2-1 winst op Ghana eerder vandaag ook drie punten. Zuid-Afrika en Ghana zijn nog puntloos.