Juventus zonder problemen naar laatste acht Coppa

Juventus heeft zich als vierde club geplaatst voor de kwartfinale van de Coppa Italia. De Turijnse formatie was op eigen veld duidelijk te sterk voor Hellas Verona (6-1).

Ook zonder Gianluigi Buffon, Andrea Pirlo en Carlos Tévez – ze kregen rust – was Juventus een maatje te groot voor Hellas Verona. Na de eerste 45 minuten was het pleit al beslecht in het voordeel van de thuisploeg (3-0). Sebastian Giovinco had met twee doelpunten een grote bijdrage aan de beslissing voor rust.

De international kon in de 65ste minuut met een gerust hart naar de kant, vanwaar hij zag hoe zijn vervanger Kingsley Coman in de slotfase de eindscore op 6-1 bracht. Tegenover de Hellas-eretreffer van Nenê stonden Turijnse doelpunten van Roberto Pereyra, Paul Pogba en Álvaro Morata.

In de volgende ronde wacht Parma als tegenstander voor Juventus. AC Milan en Lazio verzekerden zich al eerder deze week van een plaats bij de laatste acht. Volgende week staan de laatste vier achtste finales op het programma, waaronder AS Roma tegen Empoli, Internazionale tegen Sampdoria en Napoli tegen Udinese.