Lazio verzekert zich van clash met De Jong en Van Ginkel

Lazio verzekerde zich door middel van een 3-1 zege op bezoek bij Torino van een plek bij de laatste acht van de Coppa Italia. In de kwartfinale gaan de Romeinen op bezoek bij het AC Milan van Nigel de Jong en Marco van Ginkel.

Lazio speelde op bezoek in Turijn zonder Nederlanders. Stefan de Vrij ontbrak vanwege de voetblessure die hij overhield aan de derby tegen AS Roma (2-2) van zondag, terwijl Edson Braafheid al langere tijd met een kniekwetsuur kampt.

Halverwege stond het al 2-0 voor de Romeinen na doelpunten van Baldé Keita en Miroslav Klose. Torino maakte het direct na rust weer spannend door een doelpunt van Josef Martínez in de 48ste minuut. Een domme actie van doelman Daniele Padelli leidde de definitieve ondergang van Torino in. Hij kreeg niet alleen een rode kaart voor zijn overtreding op Klose, maar veroorzaakte daarmee ook een strafschop. Deze werd benut door Christian Ledesma.

De kwartfinale tegen Milan staat voor 27 januari op het programma. Eerder op de avond verzekerde Parma zich al van een plek bij de laatste acht door met 2-1 van Cagliari te winnen. Parma speelt op 28 januari tegen de winnaar van het duel Juventus - Hellas Verona, dat donderdag wordt afgewerkt.