De Jong ontpopt zich tot bekerheld Milan

Reacties

AC Milan heeft zich ten koste van Sassuolo verzekerd van een plek in de kwartfinale van de Coppa Italia. Nigel de Jong maakte het winnende doelpunt: 2-1.

De Jong ontpopt zich tot bekerheld Milan

De Jong sloeg toe op het moment dat Milan zich al leek te hebben neergelegd bij het spelen van een verlenging. De Nederlander knalde in de 86ste minuut raak, nadat een inzet van Andrea Poli op de lat was gestrand.

Milan kon tegen Sassuolo nog niet beschikken over Marco van Ginkel, die door een zware tackle van ploegmaat Sulley Muntari op de training eind vorig jaar geblesseerd raakte. Ook Muntari ontbrak, want hij werd disciplinair gestraft vanwege een woede-uitbarsting tijdens het duel met Torino (1-1 van zaterdag). Vanaf de tribune zagen zij hoe Milan vlak voor rust de leiding nam via een halve omhaal van Giampaolo Pazzini.

Sassuolo kwam in de 64ste minuut langszij via een benutte strafschop van Nicola Sansone en dreigde zich daardoor weer te ontpoppen tot kwelgeest van Milan, na de 1-2 competitiezege in San Siro van 6 januari. De Jong voorkwam dat en hielp Milan zodoende aan zijn eerste zege in zijn laatste vier officiële wedstrijden. In de kwartfinale speelt Milan thuis tegen de winnaar van het duel Torino - Lazio, dat morgen wordt afgewerkt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.