AC Milan steelt met tien man punt bij Torino

AC Milan is op bezoek bij Torino niet verder gekomen dan een gelijkspel (1-1). Het punt zal echter gekoesterd worden, al stond de ploeg van trainer Filippo Inzaghi 78 minuten op voorsprong.

Milan was het kalenderjaar dramatisch begonnen met een 2-1 thuisnederlaag tegen Sassuolo, maar tijdens het uitduel met Torino zat het een keer mee bij de Rossoneri. Nigel de Jong keerde na een schorsing terug in de basis en kon al na drie minuten juichen.

Ménez benutte al vroeg in de wedstrijd een strafschop, die hij zelf had versierd nadat Kamil Glik zijn shirt had vastgehouden. De Fransman ging gretig naar de grond en ramde vervolgens de penalty tegen de touwen. Torino ging op jacht naar de gelijkmaker, maar keer op keer faalde de thuisclub in de afronding.

Kort voor rust kreeg Milan een tegenvaller te verwerken toen Mattia De Sciglio zijn tweede gele kaart kreeg, maar ook met tien tegen elf bleven de bezoekers lang overeind. Doelman Diego López groeide in de wedstrijd, maar had ook geluk dat onder anderen Glik, Matteo Darmian en Marco Benassi hun vizier niet op scherp hadden staan.

Maar tien minuten voor tijd was het alsnog raak voor Torino, dat op gelijke hoogte kwam door een kopbal van Glik uit een hoekschop. Het was alweer de achtste tegentreffer van Milan dit seizoen uit corners. De thuisclub bleef jagen op meer, maar het bleef 1-1.

AC Milan, dat de laatste elf wedstrijden slechts twee keer won, heeft door het gelijkspel nu 26 punten uit achttien wedstrijden. Daarmee bezet de ploeg van Inzaghi de zevende plaats. Torino staat met zeven punten minder dertiende in de Serie A.