Fraaie treffer doet Milan de das om, dramatisch debuut Zola

Reacties

Zonder Nederlandse inbreng heeft AC Milan thuis verloren van Sassuolo. Gianfranco Zola kende een tragisch debuut als trainer van Cagliari.

Fraaie treffer doet Milan de das om, dramatisch debuut Zola

AC Milan – Sassuolo 1-2
Il Rossoneri moesten het thuis tegen het knap in de middenmoot acterende Sassuolo doen zonder de Nederlanders Nigel de Jong (geschorst) en Marco van Ginkel (geblesseerd). Aanwinst Alessio Cerci, betrokken in de ruildeal rondom Fernando Torres, begon op zijn beurt op de bank.

Ook zonder de schaduwspits kwam Milan al vroeg op voorsprong. Andrea Poli vond de bal binnen het zestienmetergebied plotseling voor zijn voeten, waarna hij de 1-0 binnenprikte. Nog binnen het half uur was het echter alweer gelijk, nadat Nicola Sansone (foto, rechts) een fraaie pass van Domenico Berardi al even mooi aannam op de borst en raak schoot: 1-1.

Na rust gaf Milan het evenwel helemaal weg. Vlak nadat Cerci binnen de lijnen kwam en zijn debuut maakte, bepaalde Simone Zaza (foto, links) de eindstand met een fraaie treffer. Uit een corner van wederom Berardi schoot de 23-jarige spits met een drop-kick de 1-2 binnen. Sassuolo, de nieuwe nummer tien, is nummer zeven Milan nu tot op twee punten genaderd.

Palermo – Cagliari 5-0
Het duel bij Palermo betekende het debuut van ex-topvoetballer Gianfranco Zola als trainer van Cagliari, de club waar hij zijn carrière als speler beëindigde. Nog geen drie maanden geleden stonden de bezoekers negende, maar na vier punten uit de laatste acht competitieduels werd Zdenek Zeman op straat gezet en opgevolgd door Zola.

Bij Palermo ging het de laatste weken precies andersom. Die ploeg stond acht speelrondes geleden achttiende, maar van de laatste tien competitiewedstrijden won het er vijf, speelde het er vier gelijk en verloor het alleen bij koploper Juventus. Die goede lijn trok het dinsdag door, Zola daarmee een dramatische vuurdoop bezorgend.

Al na tien minuten stond het door treffers van Michel Morganella en Ezequiel Muñoz 2-0, daar deed Paulo Dybala na ruim een half uur vanaf de penaltystip een schepje bovenop. Toen stond Cagliari al met tien man, omdat Daniele Conti na 26 minuten al zijn tweede gele kaart kreeg. Wederom Dybala en ex-NEC'er Edgar Barreto maakten het allemaal nog erger: 5-0.

Parma – Fiorentina 1-0
Hekkensluiter Parma had na zestien duels pas zes punten, maar kon er daar dinsdag drie aan toevoegen. Door een vroege goal van Andrea Costa versloeg het Fiorentina met 1-0. De Duitse spits Mario Gomez verzuimde nog voor rust om de stand vanaf de penaltystip op 1-1 te zetten, terwijl Gonzalo Rodríguez én Stefan Savic namens de bezoekers tweemaal geel kregen.

Overige uitslagen:
Chievo Verona – Torino 0-0
Empoli – Hellas Verona 0-0
Genoa – Atalanta 2-2

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.