Cerci voltooit ruildeal Torres met terugkeer in Serie A

Reacties

AC Milan heeft met het aantrekken van Alessio Cerci ook het tweede deel van de deal met Atlético Madrid afgerond. De 27-jarige aanvaller heeft de medische keuring op Milanello zonder problemen ondergaan en komt over in ruil voor Fernando Torres, die vóór de jaarwisseling al terugkeerde in Estadio Vicente Calderón.

Cerci voltooit ruildeal Torres met terugkeer in Serie A

De deal wordt na het weekend bezegeld met de benodigde handtekeningen. Cerci verliet Italië afgelopen zomer nog toen Torino hem voor vijftien miljoen euro verkocht aan de Rojiblancos. Trainer Diego Simeone deed echter alleen een beroep op de Italiaanse international als invaller, waardoor er voor de door AS Roma opgeleide schaduwspits over een transfer viel te praten. Net als Torres tekende Cerci een huurovereenkomst voor anderhalf jaar. Zijn contract bij Atlético loopt nog door tot 2017.

Cerci groeide sinds zijn komst naar Torino meer en meer uit tot dragende kracht van de tweede club van Turijn, die hem in 2012 overnam van Fiorentina. In het donkerrode shirt van De Stier was Cerci in twee seizoenen goed voor 21 competitiegoals en elf assists. Het leidde in 2013 tot zijn debuut als international. Tijdens het WK van afgelopen zomer in Brazilië was Cerci ook van de partij.

Omweg
'Het was voor mij belangrijk om terug te keren naar Italië', vertelde Cerci vrijdag bij zijn aankomst in Milaan. 'Ik heb een omweg genomen, want dit wilde ik eigenlijk al in de zomer.' Cerci prefereerde Milan boven Internazionale, dat ook interesse had. 'Uit persoonlijke overwegingen', zo stelde hij. 'Ik wil graag het rood-zwarte shirt dragen. Ik ben blij met de gang van zaken, ook met het oog op de nationale ploeg.'

Cerci wordt bij Milan ploeggenoot van de Nederlanders Nigel de Jong en Marco van Ginkel en moet de tijdelijke afwezigheid van Keisuke Honda, met Japan actief op de Azië Cup, opvangen. Mogelijk maakt hij dinsdag al zijn debuut in de thuiswedstrijd tegen Sassuolo. Anders zal dat gebeuren in de uitwedstrijd van volgende week zaterdag tegen zijn oude club Torino. Zaterdag trainde hij al voor het eerst mee met zijn nieuwe ploeggenoten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.