Lazio en De Vrij steviger op derde plaats bij herstart Serie A

Stefan de Vrij en Lazio zijn het nieuwe jaar uitstekend begonnen. In de eerste Serie A-wedstrijd van 2015 deelde de Oranje-international met zijn Romeinse werkgever direct een tik uit aan concurrent Sampdoria. Dankzij een 3-0 overwinning is de derde plaats nog altijd in het bezit van de ploeg van trainer Stefano Pioli.

Na zestien speelronden had Lazio net als Napoli en Samp 27 punten. Een overwinning op de club van het elftal van trainer Sinisa Mihajlovic, die als vrijetrappenspecialist zes jaar voor Lazio speelde (1998-2004), was gevraagd om de derde plaats alleen in handen te krijgen. Knappe treffers van Marco Parolo en Felipe Anderson in de eerste helft waren de opmaat voor die belangrijke zege.

Na vergeefse pogingen van onder anderen De Vrij, die de bal bij een corner net naast het doel van Sampdoria werkte, opende Parolo in de 38ste minuut de score. De Italiaanse middenvelder schoot de bal uit een voorzet van Felipe Anderson direct in het dak van het doel. Drie minuten later knalde de Braziliaanse aangever van afstand zelf fraai raak (foto).

Nadat Felipe Anderson in de 67ste minuut met een sterke voorbereidende actie de 3-0 – een eenvoudige intikker – van Filip Djordjevic had voorbereid, kon Sampdoria de hoop op de derde plaats helemaal laten varen. Lazio bleef daardoor niet alleen voor de vijfde keer op rij ongeslagen, maar nam ook drie punten afstand van Napoli, dat dinsdag op bezoek gaat bij Cesena.