Juventus in extremis voorbij buurman Torino

Reacties

Dankzij een goal in blessuretijd heeft Juventus de stadsderby tegen Torino winnend afgesloten. Juan Cuadrado zorgde voor de bevrijdende treffer en was zo verantwoordelijk voor de 2-1 uitslag.

Juventus in extremis voorbij buurman Torino

De van Chelsea gehuurde Cuadrado maakte zich met een intikker in de slotminuut onsterfelijk bij de Juventus-aanhang. De Colombiaan gleed een lage voorzet van Alex Sandro binnen en zorgde daarmee voor de beslissing in de beladen stadsderby.

Juventus deelde niet alleen de laatste stoot uit bij de burenruzie, maar was ook verantwoordelijk voor de eerste tik. Met nog maar zijn tweede treffer van het seizoen opende Paul Pogba de score en bekroonde hij zo zijn honderdste optreden in de Serie A. De openingstreffer van Franse makelij mocht er wezen. De sterke middenvelder nam de bal vol op de wreef, waarna doelman Daniele Padelli de knal over zich heen zag vliegen.

Waar Juventus vorig seizoen nog ongenaakbaar was en de titel greep met een voorsprong van zeventien punten op nummer twee AS Roma, kent de ploeg van Massimiliano Allegri deze jaargang een rampzalige seizoenstart. De kampioen won slechts drie keer in tien competitiewedstrijden en begon daardoor voor het eerst sinds 1993 aan de stadsderby met een achterstand op Torino.

Ook in de thuiswedstrijd tegen Torino kreeg Juventus een domper te verwerken. Dankzij een goal uit onverwachte hoek kwamen de bezoekers kort na rust op gelijke hoogte. Met zijn eerste competitiedoelpunt sinds 7 mei 2011 was routinier Cesare Bovo verantwoordelijk voor de 1-1. De 32-jarige verdediger zag zijn vrije trap in eerste instantie in de muur stranden en schoot de rebound vervolgens hard voorbij Gianluigi Buffon.

De doelman had wel een antwoord paraat toen een andere Torino-verdediger het Juventus-doel onder vuur nam. Een kwartier voor tijd kreeg Kamil Glik een uitgelezen mogelijkheid De Oude Dame nog verder in de problemen te brengen, maar zijn kopbal uit een corner belandde in de handen van Buffon. Even later zag Leonardo Bonucci zijn inzet de lat raken. De misser bleek niet cruciaal door toedoen van Cuadrado, die de wedstrijd even later besliste met zijn eerste treffer in Juventus-dienst. Door de benauwde zege klimt Juventus over de stadgenoot heen en neemt het de tiende positie in. Torino moet het na de late domper met plek elf op de ranglijst doen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.