AS Roma terug aan kop, Lazio geeft zege weg tegen De Roon

AS Roma en Napoli blijven goed presteren in de Serie A. Bij Lazio en Juventus is er minder reden voor vreugde.

Atalanta Bergamo – Lazio 2-1
Lazio heeft tegen Atalanta Bergamo een vervolg gegeven aan de slechte uitreeks. De ploeg van trainer Stefano Pioli is thuis nog foutloos, maar buiten Rome werden drie van de vier voorgaande competitiewedstrijden verloren.

Door een schitterende vrije trap van Lucas Biglia leek Lazio af te gaan rekenen met zijn uitcomplex, maar door een knullig eigen doelpunt van Dusan Basta ging het in de zeventigste minuut alsnog mis: 1-1. Door een schot in de bovenhoek van Alejandro Gómez bleef Lazio zelfs met lege handen achter.

Bij Atalanta Bergamo speelde Marten de Roon de hele wedstrijd mee. Wesley Hoedt startte in de verdediging bij de bezoekers, die Ricardo Kishna en Edson Braafheid aan de kant hielden. Stefan de Vrij is nog altijd geblesseerd. Lazio staat zesde, Atalanta zevende.

AS Roma – Udinese 3-1
AS Roma heeft de koppositie in de Serie A heroverd. De Romeinen namen door doelpunten van Miralem Pjanic en Maicon binnen tien minuten afstand van Udinese. Na een uur bevestigde Gervinho (foto) zijn topvorm door de 3-0 aan te tekenen. Voor de Ivoriaanse aanvaller was het zijn zesde goal in de laatste zeven duels.  Het slotakkoord van Cyril Théréau was er slechts voor de statistieken: 3-1.

Na de vijfde competitiezege op rij kan Roma zich nu als lijstaanvoerder gaan opmaken voor de topper tegen Internazionale, dat twee punten minder heeft. Zaterdag gaan de Romeinen op bezoek in Milaan.

Napoli – Palermo 2-0
Napoli blijft maar winnen. In het thuisduel met Palermo wees Gonzalo Higuaín de weg naar de zevende zege op rij. De Argentijnse spits sloeg vlak voor rust toe met een droog schoot vanaf twintig meter. Invaller Dries Mertens bepaalde de eindstand door vanaf links naar binnen te komen en raak te knallen. De mannen van Maurizio Sarri klimmen dankzij de goede vorm naar de tweede plek op de ranglijst. Napoli heeft twee punten achterstand op AS Roma.

Sassuolo – Juventus 1-0
Regerend kampioen Juventus is in het uitduel met Sassuolo opnieuw in de fout gegaan. Het verrassend sterk presterende Sassuolo deelde in de twintigste minuut de eerste tik uit aan De Oude Dame via Nicola Sansone. De 24-jarige aanvaller liet Gianluigi Buffon kansloos met een juweel van een vrije trap. De tien man van Juventus, Giorgio Chiellini kreeg in de 39ste minuut zijn tweede gele kaart, konden na rust het verlies niet meer afwenden.

Door de nederlaag is Juventus nog steeds terug te vinden op de twaalfde positie in de Serie A en raken de topploegen steeds verder uit zicht. Sassuolo staat er met de vijfde plek een stuk beter voor.

Hellas Verona – Fiorentina 0-2
Fiorentina heeft zich tegen Hellas Verona hersteld van de opeenvolgende nederlagen tegen Napoli, Lech Poznan en AS Roma. De attractieve formatie uit Florence kreeg in de 25ste minuut hulp van Rafael Márquez, die een eigen goal maakte. Spits Nikola Kalinic nam met zijn zesde competitiegoal van dit seizoen de spanning weg: 0-2. Fiorentina staat nog altijd knap derde met evenveel punten als Napoli en Inter.

AC Milan - Chievo Verona 1-0
AC Milan lijkt de weg omhoog te hebben gevonden in de Serie A. Na de nipte 2-1 zege op Sassuolo werd dit keer Chievo Verona met minimale cijfers geklopt. Een treffer van Luca Antonelli in de 52ste minuut bepaalde het verschil. Bij Milan verdedigde de zestienjarige Gianluigi Donnarumma opnieuw de goal en was Nigel de Jong reserve. De Rossoneri klimmen naar de negende stek.