Mihajlovic: 'Donnarumma is beter dan Diego López'

Reacties

Sinisa Mihajlovic baarde afgelopen weekend opzien door de ervaren doelman Diego López te passeren voor de zestienjarige Gianluigi Donnarumma. De onder druk staande trainer van AC Milan staat ook twee dagen later nog achter die keuze.

Mihajlovic: 'Donnarumma is beter dan Diego López'

Donnarumma maakte zondag in het thuisduel met Sassuolo (2-1) verrassend zijn debuut voor Milan. Bij de vrije trap van Domenico Berardi ging het Italiaanse keeperstalent niet vrijuit, maar desondanks staan zijn kwaliteiten buiten kijf voor Mihajlovic, die volgens Italiaanse media van Chievo (woensdag) en Lazio (zondag) moet winnen om niet alweer te worden ontslagen door Silvio Berlusconi.

'Ik koos voor Donnarumma omdat hij geweldige technische en fysieke kwaliteiten heeft', zei de afgelopen zomer in San Siro aangestelde Mihajlovic, die overkwam van Sampdoria. 'Hij is beter dan Diego López. Ik heb López er niet uitgehaald omdat hij tegen Torino (1-1, red.) een goal tegen kreeg, maar omdat ik Donnarumma momenteel beter vind.'

Toch betekent het niet dat Diego López geen toekomst heeft bij Milan. Ook over de man die bij Real Madrid clubicoon Iker Casillas naar de bank verdreef, is Mihajlovic tevreden. 'Het zijn tweede geweldige keepers met een fantastisch persoonlijkheid, ze zijn erg betrouwbaar', aldus de Servische coach, die met Milan na negen duels teleurstellend tiende staat.

Tegengoals
Vooral in defensief opzicht kampen de Rossoneri met problemen. Alleen hekkensluiter Carpi kreeg in de Serie A meer goals tegen (21). Milan incasseerde vijftien treffers. Toch ziet Mihajlovic vooruitgang. 'We krijgen nog steeds doelpunten tegen, maar we geven wel minder kansen weg. Het team staat nu compacter. Eerst vielen we niet aan en verdedigden we niet. Dat gaat nu beter.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.