Dybala bewijst waarde voor Juve, Milan wint moeizaam

Juventus heeft de weg omhoog in de Serie A verder ingezet dankzij een overwinning op Atalanta Bergamo. Paulo Dybala bewees opnieuw zijn basisplaats dubbel en dwars waard te zijn. Trainer Sinisa Mihajlovic won met AC Milan uiterst moeizaam de thuiswedstrijd tegen Sassuolo, die hij móést winnen.

Juventus – Atalanta Bergamo 2-0
Juventus boekte tegen het Atalanta van Marten de Roon zijn eerste zege na de interlandbreak. Zonder Dybala in de basis kwam de ploeg van trainer Massimiliano Allegri tegen Internazionale en Borussia Mönchengladbach niet verder dan 0-0. De roep om de van Palermo overgenomen Argentijn te laten starten nam daarom toe.

Allegri zwichtte zondag door Dybala naast Mario Mandzukic te laten opdraven in de spits. De 21-jarige aanvaller betaalde dat vertrouwen terug. Met een prachtige knal van afstand in de 28ste minuut liet hij de verder uitstekend keepende Marco Sportiello kansloos. Het was het vijfde doelpunt van Dybala, die alleen niet scoorde toen hij tegen Sevilla (2-0) en Napoli (1-2) mocht starten.

Dybala bleef ook daarna de gevaarlijkste speler van De Oude Dame. Zo stelde hij na een lepe hakbal van Paul Pogba vlak na rust Mario Mandzukic in staat de 2-0 te maken. Tien minuten voor tijd mocht Pogba aanleggen vanaf elf meter na een overtreding op de technisch begaafde linkspoot, maar de Fransman verzuimde net als tegen Gladbach zijn eerste goal sinds 20 september te maken.

Marten de Roon speelde 73 minuten mee in Turijn, maar kon de derde uitnederlaag van Atalanta dit seizoen niet voorkomen.

Ondanks de misser van de bekritiseerde Pogba kwam het sinds de 74ste minuut met tien man spelende Atalanta – Rafael Tolói moest met twee gele kaarten inrukken – niet meer in de buurt van een aansluitingstreffer. Dankzij de tweede thuiszege van het seizoen stijgt Juve naar de twaalfde plaats. Atalanta blijft het goed doen met de negende plaats.

AC Milan – Sassuolo 2-1
Tussen die twee ploegen in staat AC Milan na negen wedstrijden op de tiende plaats. De Rossoneri deden na twee nederlagen (1-0 tegen Genoa en 0-4 tegen Napoli), een gelijkspel (1-1 tegen Torino) en het vriendschappelijke verlies tegen Internazionale wat ze moesten doen: winnen van tien man van Sassuolo. Mihajlovic moest volgens Italiaanse kranten opstappen als dat niet zou gebeuren.

Carlos Bacca benutte de strafschop die Andrea Consigli veroorzaakte door de Colombiaanse spits te vloeren.

De manier waarop Milan zijn vierde zege van het seizoen boekte, sprak echter boekdelen voor de sportieve crisis. Sassuolo-doelman Andrea Consigli had in de 29ste minuut het veld moeten verlaten met rood wegens het veroorzaken van een penalty, die Carlos Bacca vervolgens benutte. In de 53ste minuut sloegen de bezoekers echter terug. Uit een vrije trap maakte Domenico Berardi zijn achtste goal tegen Milan.

Na die gelijkmaker, waardoor ook met de zestienjarige Giangluigi Donnarumma onder de lat de eerste clean sheet van het seizoen uitbleef, beukte Milan lang vergeefs op tegen de muur die het goed aan het seizoen gestarte Sassuolo (zesde) voor het eigen doel opwierp. Vier minuten voor tijd viel de bal goed bij een corner en verlichtte Luiz Adriano met zijn tweede goal van het seizoen de druk op de schouders van Mihajlovic.