De Roon krijgt bezoek van onfortuinlijke landgenoten

Reacties

De tiende speelronde van de Serie A begint dinsdagavond in Bologna. VI-redacteur Arjan van den IJssel blikt vooruit, met speciale aandacht voor het duel tussen Atalanta Bergamo en Lazio.

De Roon krijgt bezoek van onfortuinlijke landgenoten

De kans is groot dat Marten de Roon woensdagavond om 20.45 uur aan de aftrap staat in Stadio Atleti Azzurri d'Italia als Atalanta het thuis opneemt tegen Lazio. De 24-jarige middenvelder heeft zich sinds zijn komst afgelopen zomer van SC Heerenveen moeiteloos in de basis gespeeld bij de club uit Bergamo. De Roon miste dit seizoen slechts 29 minuten in de Serie A, waarin Atalanta uitstekend presteert.

Afgelopen zondag leed Atalanta op bezoek bij regerend kampioen Juventus pas zijn derde nederlaag van het seizoen (2-0). Daarvoor werden alleen de uitduels met Internazionale (1-0) en Fiorentina (3-0) verloren. De overige zes wedstrijden leverden veertien punten op, waardoor de ploeg van trainer Edy Reja een keurige negende plaats in de Serie A bezet. En dat terwijl Atalanta vorig seizoen nog als zeventiende eindigde en zich daardoor maar net veilig speelde.

Lazio legde de voorbije jaargang beslag op de derde plaats en staat nu na negen wedstrijden vijfde, maar de achterstand op koploper én aartsrivaal AS Roma bedraagt slechts twee punten. De inbreng van de Nederlanders valt echter wat tegen. Waar De Roon al 781 minuten in actie kwam in competitieverband, kwamen Edson Braafheid, Wesley Hoedt, Ricardo Kishna (foto midden) en Stefan de Vrij in totaal tot slechts 877 minuten.

De Vrij staat door een knieblessure al sinds begin september noodgedwongen aan de kant, maar de overige drie landgenoten hebben nog geen basisplaats veroverd. Braafheid bleef tijdens alle wedstrijden dit seizoen op de bank, Hoedt - die zondag thuis tegen Torino (3-0 winst) ontbrak vanwege een enkelblessure - kwam slechts vier competitieduels in actie en Kishna kreeg de laatste twee wedstrijden als invaller telkens een kwartier speeltijd.

Maar zonder de vier Nederlanders is Lazio wel een van de vier achtervolgers van Roma, dat zondag op bezoek bij Fiorentina zijn vierde duel op rij won in de Serie A. De club uit Florence heeft net als Napoli, Internazionale en Lazio twee punten achterstand op de koppositie. Juventus volgt op gepaste afstand: de verliezend Champions League-finalist van afgelopen seizoen sprokkelde in de eerste negen wedstrijden slechts twaalf punten bij elkaar.

Programma
Bologna 27-10
20:45
Internazionale
Atalanta Bergamo 28-10
20:45
Lazio
Frosinone 28-10
20:45
Carpi
Hellas Verona 28-10
20:45
Fiorentina
AC Milan 28-10
20:45
Chievo
Napoli 28-10
20:45
Palermo
AS Roma 28-10
20:45
Udinese
Sassuolo 28-10
20:45
Juventus
Torino 28-10
20:45
Genoa
Sampdoria 29-10
20:45
Empoli
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.