Inter knokt zich met tien man naar koppositie in Serie A

Reacties

Internazionale mag zich zeker tot woensdagavond de koploper van de Serie A noemen. De Nerazzurri wonnen het uitduel met Bologna nipt (1-0) en laten AS Roma daardoor achter zich op de ranglijst. De Romeinen kunnen de koppositie echter 24 uur later weer overnemen.

Inter knokt zich met tien man naar koppositie in Serie A

Bij een winstpartij zou Internazionale zich aan kop vestigen in de Serie A, maar dat leek een hels karwei te worden toen Felipe Melo binnen zeven minuten twee gele kaarten ontving. De Braziliaanse middenvelder liep in de 54ste minuut tegen zijn eerste prent op en moest na ruim een uur het veld alweer verlaten.

Met een ondertal knokte het tiental zich echter naar een 1-0 voorsprong in het uitduel met Bologna. Adem Ljajic zette spits Mauro Icardi met een pass in de breedte volledig vrij waardoor het voor de Argentijnse aanvaller een koud kunstje was de openingstreffer binnen te tikken.

Pas in de ultieme slotfase moest Inter-trainer Roberto Mancini nog echt peentjes zweten toen invaller Mattia Destro vogelvrij voor zijn doelman Samir Handanovic verscheen. Het schot van de Italiaanse spits werd echter met een wonderbaarlijk snelle reflex gekeerd door de Bosnische doelman, waardoor de Milanezen met tien man de koppositie veroverden.

Internazionale bezit na tien speelronden 21 punten, één meer dan AS Roma. De Romeinen nemen het woensdagavond in eigen huis op tegen Udinese, terwijl ook Napoli (Palermo, thuis), Fiorentina (Hellas Verona, uit) en Lazio (Atalanta Bergamo, uit) op woensdag nog op gelijke hoogte kunnen komen met de Nerazzurri.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.