Buffon: 'We spelen nog geen drie keer naar elkaar over'

Reacties

Het spel van Juventus baart aanvoerder Gianluigi Buffon grote zorgen. De doelman liep woensdagavond op bezoek bij Sassuolo tegen een volgende domper in de Serie A aan (1-0 verlies).

Buffon: 'We spelen nog geen drie keer naar elkaar over'

Waar Buffon in de competitie vorig seizoen 24 keer moest vissen, staat de teller nu na tien duels al op negen tegentreffers. Dat terwijl de productie bij de ploeg van trainer Massimiliano Allegri ook gestokt is (11 goals). 'Het ligt niet aan een specifiek deel van het elftal. In de eerste helft wonnen we geen duel en speelden we nog geen drie keer naar elkaar over', vertelt Buffon in gesprek met Mediaset.

Na een dramatische start in de Serie A leek Juventus de weg omhoog te hebben ingezet met twee thuiszeges en een gelijkspel op bezoek bij Internazionale. 'Dit verlies was iets wat we koste wat kost wilden voorkomen, omdat het net beter ging de laatste tijd', beseft de sluitpost.

Een rode kaart voor Giorgio Chiellini gaf De Oude Dame reden om met de beschuldigende vinger naar de arbitrage te wijzen, maar Buffon wil daar niets van weten. 'Ik praat niet over scheidsrechters, dat is wat verliezers doen. Wij dragen het Juventus-shirt en moeten de club recht doen.'

Dat het tiental van Juventus de score niet verder zag oplopen, vormt geen pleister op de wond. 'Als we een amateurteam waren, dan was ik tevreden met onze reactie na de rode kaart. Maar we zijn Juventus en hebben een andere standaard, ik kan alleen teleurgesteld zijn.'

Na de nederlaag neemt de kampioen van het seizoen 2014/15 een twaalfde plaats op de ranglijst in. De verliezend Champions League-finalist is op Europees vlak dit seizoen nog ongeslagen en staat fier bovenaan in Groep D van het miljoenenbal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.