Sloopwerk voor AS Roma in topper, Juve wacht stadsderby

Reacties

De elfde speelronde van de Serie A begint zaterdagavond in Turijn. VI-redacteur Bas van den Hoven blikt vooruit, met speciale aandacht voor het duel tussen Internazionale en AS Roma.

Sloopwerk voor AS Roma in topper, Juve wacht stadsderby

Het spel van Inter is deze jaargang uiterst zuinig. De Nerazzurri hadden bij vijf van de zes competitiezeges voldoende aan één doelpunt om met de volle buit aan de haal te gaan. De grote vraag is of Roma door de muur van Inter weet heen te breken. Met spelers als Miranda, Jeison Murillo, Gary Medel en de voor de wedstrijd van zaterdag geschorste Felipe Melo wordt doelman Samir Handanovic al het hele seizoen beschermd door een blok van gewapend beton.

Het tactische strijdplan van trainer Roberto Mancini maakt het werk van de creatieve Ivan Perisic en aanvallers Stevan Jovetic en Mauro Icardi in aanvallend opzicht allesbehalve arbeidsintensief. Laatstgenoemde klaagde na de recente 0-1 overwinning op Bologna dat hij dit seizoen slechts vier bruikbare ballen heeft gehad.

Gervinho en Mohamed Salah hebben deze jaargang minder te klagen over aanvoer. De aanvalsmachine van trainer Rudi García is op stoom en blijkt dit seizoen met 25 goals het meest doeltreffend in de Serie A. Daar tegenover staan wel twaalf tegentreffers, terwijl Handanovic (foto) nog maar zeven keer hoefde te vissen.

De verjongingskuur van de voorbije zomer heeft De Oude Dame tot dusverre geen goed gedaan. Het vertrek van Andrea Pirlo, Carlos Tévez en Arturo Vidal doet zich voelen in Turijn. Juventus leek na een miserabele start op te krabbelen door twee thuiszeges en een gelijkspel op bezoek bij Inter, maar liep woensdag op bezoek bij Sassuolo tegen een volgende domper aan (1-0). Stadgenoot Torino zal er alles aan gelegen zijn de buurman verder in de problemen te brengen.

Sinisa Mihajlovic keert zondag terug op het oude nest. De trainer neemt het met AC Milan op tegen Lazio, de club waarvoor hij 177 officiële wedstrijden speelde. Erg oranje getint zal het ontvangstcomité van de Romeinen hoogstwaarschijnlijk niet zijn. Stefan de Vrij kampt met blessureleed en Ricardo Kishna en Edson Braafheid moesten in de laatste duels genoegen nemen met een plaats op de bank. Wesley Hoedt speelt een prominentere rol in de plannen van Lazio-trainer Stefano Pioli.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.