Jardim: 'Ons is groot onrecht aangedaan'

AS Monaco-coach Leonardo Jardim heeft na afloop witheet zijn beklag gedaan over de cruciale penalty die Juventus kreeg in de kwartfinale van de Champions League. Omdat Arturo Vidal het buitenkansje omzette in een goal verloren de Monegasken het heenduel in Turijn met 1-0.

Na tien minuten in de tweede helft struikelde Ricardo Carvalho en doordat hij in zijn val Álvaro Morata meenam, wees de Tsjech Pavel Královek naar de strafschopstip. 'Ons is groot onrecht aangedaan', zo oordeelde Jardim na afloop. 'Die penalty had nooit gegeven mogen worden.'

Uiteindelijk bleek de rake inzet van Vidal voldoende voor een zege van Juventus. 'En dit is zeker niet het resultaat waarvoor we naar Turijn kwamen', aldus de Portugese coach van Monaco. 'Daar ben ik teleurgesteld over, want zeker in de beginfase kregen we voldoende kansen om de score te openen. Daarin hadden we effectiever moeten zijn. Deze uitslag geeft de verhoudingen in de wedstrijd niet goed weer. Maar goed, als we zo spelen als vanavond is in de return alles nog mogelijk. We houden vertrouwen. In Monaco gaat het heel anders worden', zo besloot hij over de return, die over acht dagen op het menu staat.

Andrea Raggi, bij afwezigheid van Jérémy Toulalan de Italiaanse captain van Monaco, vond die strafschop eveneens overdreven. 'Of de overtreding er nou buiten of binnen was, het was een zware straf. Maar deze 1-0 kunnen we thuis nog rechtzetten', keek ook hij strijdvaardig vooruit.