Jamie Vardy: van sprookje tot biografie

Reacties

Jamie Vardy (29) krijgt zijn eigen biografie. In oktober zal het boek over zijn zeer opmerkelijke voetballoopbaan in de winkels liggen.

Jamie Vardy: van sprookje tot biografie

Het verhaal van Vardy is inmiddels bekend. Hij ging in sneltreinvaart van zero naar hero. De huidige Leicester City-spits werd in zijn jeugdjaren afgewezen bij Sheffield Wednesday en kon een profloopbaan wel vergeten. Hij verdiende zijn geld als fabrieksarbeider en voetbalde met zijn vrienden niet voor een club, maar een pub.

Uiteindelijk kwam zijn droom alsnog uit. Via de kelder van het Engelse voetbal kwam hij in 2012 terecht bij Leicester City, dat zich toen nog in het Championship begaf. De nu 29-jarige Vardy had zich bij Halifax Town en Fleetwood Town in de kijker gespeeld.

Met Leicester promoveerde daarna naar de Premier League, werd vorig seizoen ternauwernood degradatie afgewend en zorgde de stuntploeg van manager Claudio Ranieri dit seizoen voor een van de grootste verrassingen ooit. Met Vardy als een van de uitblinkers, hij scoorde dit seizoen 22 keer en in elf opeenvolgende competitieduels, werd Leicester City kampioen van Engeland.

Dat en meer vormt de rode draad voor de biografie My Story, waarin Vardy samen met auteur Laura Horsley zijn verhaal vertelt in 320 pagina's. 'Zelfs nu zijn er momenten dat ik mijn hoofd schud en het niet kan geloven. Van voetballen op zondagmorgen voor de pub, naar het scoren tegen de wereldkampioen in Berlijn. Maar er is nog zo veel dat mensen niet weten en ik kijk ernaar uit om dat alles met iedereen te delen in een hopelijk vermakelijk en inspirerend verhaal.'

Mogelijk blijft het niet bij dit lucratieve contract voor Vardy. De spits wordt ook steevast genoemd als onderdeel van een film. Het scenario daarvoor is immers dit seizoen al geschreven.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.