'Jaliens speelde solide en stabiel, zorgde voor rust'

Reacties

Kew Jaliens debuteerde zondag voor Melbourne City met een 0-0 gelijkspel tegen Perth Glory, geen onverdienstelijke uitslag voor een verdediger.

'Jaliens speelde solide en stabiel, zorgde voor rust'

De voormalige speler van Sparta, Willem II, AZ, Wisla Krakow en Newcastle Jets werd eerder deze week voor een periode van zes weken gecontracteerd om het grote aantal blessuregevallen op te vangen. Trainer John van 't Schip stelde hem direct op en was volgens eigen zeggen 'onder de indruk'.

'Kew speelde solide, stabiel; aan de bal zorgde hij voor rust. En op de moeilijke momenten hielp hij het team en voorkwam dat Perth kon scoren.' Vorige week maandag moest Jaliens vertrekken bij zijn vorige Australische werkgever, Newcastle Jets, omdat hij volgens de lokale media had geprobeerd trainer Phil Stubbins na maanden van onderlinge strubbelingen de club uit te werken. Melbourne City kon een extra verdediger goed gebruiken bij absentie van de geblesseerde Robbie Wielaert en Ben Garuccio.

'We besloten Kew erbij halen om de selectie van meer opties te voorzien', vervolgt Van 't Schip. 'Want we missen een groot aantal spelers. Zo is de blessure van Damien Duff (kuit en enkel, red.) een enorme tegenvaller, een groot verlies voor het team.'

Kritiek
Na zeventien wedstrijden bezet het ambitieuze Melbourne City de teleurstellende zevende plaats in de A-League. Mede daardoor was er de voorbije periode kritiek op Van 't Schip, van wie werd verwacht dat de club onder diens leiding dit seizoen om de bovenste twee plaatsen zou spelen.

'Het wordt nog een heel karwei om de play-offs (plaats bij de eerste zes, red.) te halen. Daar zijn we ons van bewust, we hebben ons zelf in deze positie gebracht. Dus we moeten er zelf voor zorgen dat we hier goed mee omgaan. Positief vind ik dat Melbourne tegen zowel Perth Glory als vorige week bij Wellington Phoenix (0-0, red.) een goede wedstrijd speelde. Het enige dat beter moet is het maken van doelpunten.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.