Jaliens persona non grata in Newcastle

Reacties

Newcastle Jets stelt geen prijs meer op de aanwezigheid van Kew Jaliens. De oud-international is ontslagen na een mislukte spelersopstand.

Jaliens persona non grata in Newcastle

Volgens de plaatselijke krant Newcastle Herald is Jaliens het slachtoffer van een machtsstrijd bij de Australische club, die zowel sportief als financieel in zwaar weer verkeert. De ervaren verdediger is aan de kant geschoven vanwege zijn pogingen trainer Phil Stubbins weg te sturen. Ook de contracten van teamgenoten David Carney, Joel Griffiths, Billy Celeski en Adrian Madaschi zijn opgezegd.

De drastische maatregelen ten opzichte van de spelers volgde na het gedwongen vertrek van assistenten Clayton Kane, Neil Young en Andrew Packer. Het afscheid van de drie oud-spelers was al een vingerwijzing naar de selectie.

De spanning tussen trainer Stubbins en de spelers liep al maanden en bereikte een hoogtepunt na de recordnederlaag tegen Adelaide United (0-7) van eind januari. Na een gezamenlijk overleg voor de training was de conclusie van de selectie duidelijk: geen vertrouwen meer in Stubbins.

De trainer heeft echter de steun van eigenaar Nathan Tinkler, die daarom ook besloot tot een grote schoonmaak in de spelersgroep. Voor de eigenaar zijn het sowieso hectische tijden. Naast de problemen met spelers en staf moet hij ook op korte termijn een schuld van bijna een half miljoen euro betalen. Het verlies van de proflicentie behoort tot de mogelijke sancties bij het in gebreke blijven.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.