'Ik wil de Stekelenburg uit 2010 weer laten zien'

Reacties

Maarten Stekelenburg is gretig en kijkt uit naar de Champions League met AS Monaco. De 31-jarige doelman kende een ongelukkige periode in Rome en Londen, maar wil via de Franse topclub terug naar de vorm van het jaar 2010.

'Ik wil de Stekelenburg uit 2010 weer laten zien'

'Ik ben erg blij met deze overgang', laat Stekelenburg weten op de website van zijn management. 'De Ligue 1 is een mooie competitie en AS Monaco doet ook mee aan de Champions League. Dat is geweldig om mee te maken. Het doet mij weer een beetje denken aan mijn tijd bij Ajax.'

AS Monaco is na Ajax, AS Roma en Fulham zijn vierde club. Na twee teleurstellende seizoenen bij Roma kreeg Stekelenburg te horen dat hij mocht vertrekken. In Londen werd de doelman herenigd met manager Martin Jol, die hem eerder bij Ajax het vertrouwen had gegeven. Stekelenburg kampte met verschillende blessures en toen in februari Felix Magath het roer overnam bij Fulham, belandde hij op de reservebank.

'De afgelopen twee seizoenen waren niet mijn beste. Daar moet ik eerlijk in zijn. Het was vorig seizoen ook niet prettig om met drie verschillende trainers te moeten werken en om uiteindelijk ook nog te degraderen. Maar nu begin ik aan een nieuwe fase in mijn loopbaan', aldus Stekelenburg.

In de Franse competitie hoopt Stekelenburg, in 2010 nog onder de lat tijdens de WK-finale tussen Nederland en Spanje (1-0 zege Spanje), weer eerste keuze te worden. In de mondaine badplaats moet hij de concurrentiestrijd aangaan met Danijel Subasic, de huidige eerste keeper van Monaco.

'De topclubs die aan de Champions League meedoen hebben allemaal twee topkeepers onder contract', aldus de ervaren sluitpost. 'Ik ben 31 jaar, topfit en ik wil snel weer aan spelen toekomen. Ik sta in elk geval te trappelen om weer de Maarten Stekelenburg uit 2010 te laten zien, met nog meer ervaring.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.