Iconische bouwwerken kleuren groen voor Chapecoense

Reacties

De (voetbal)wereld kleurt groen na het vliegtuigongeluk waarbij de Braziliaanse voetbalclub AF Chapecoense ongekend hard getroffen werd. Van de 77 inzittenden overleefden slechts zes het ongeluk, onder wie drie voetballers.

Iconische bouwwerken kleuren groen voor Chapecoense

Veel clubs en spelers betuigden dinsdag al hun medeleven. In navolging van de hartverwarmende woorden van de collega's kleurden verschillende prominente gebouwen groen. Zo refereerde de iconische boog boven Wembley aan de uiterst trieste gebeurtenis.

De inwoners van Rio de Janeiro hadden aan een blik richting het Christusbeeld genoeg om met de gedachten bij de slachtoffers van de vliegtuigramp te zijn.

Het vliegtuig stortte neer in Colombia, waar de Torre Colpatria een van de blikvangers is in de hoofdstad Bogotá. Ook hier was het eerbetoon indrukwekkend.

Supporters van Chapecoense zochten dinsdag steun bij elkaar in de Arena Condá, de thuishaven van de Braziliaanse club. In een stoet liepen de fans richting het stadion, waarna de voetbalhelden werden herdacht daar waar ze faam maakten.

Het voetbal ging dinsdagavond onder andere in Engeland door. In het League Cup-toernooi versloeg Liverpool in eigen huis Leeds United, maar met name het eerbetoon voorafgaand aan de aftrap was na afloop het onderwerp van gesprek.

Tegenover The Liverpool Echo sprak Liverpool-middenvelder Lucas Leiva over het ongeluk. 'Het is vreselijk. Ik kende een paar mensen van Chapecoense nog tegen wie ik als jeugdspeler gevoetbald heb. Het was zwaar voor mij om vanavond te spelen. Hopelijk krijgen de nabestaanden de steun die ze nodig hebben en rusten de slachtoffers in vrede', aldus de Braziliaan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.