Drie spelers Chapecoense overleven ramp

Reacties

De vliegtuigramp in Colombia heeft aan 71 van de 77 inzittenden het leven gekost. Drie spelers van het Braziliaanse elftal Chapecoense zijn aan de dood ontsnapt.

Drie spelers Chapecoense overleven ramp

Chapecoense was op weg naar Colombia om daar woensdag een duel met het Colombiaanse Atlético Nacional af te werken. Dat was het eerste duel uit de finale om de Copa Sudamericana, het Zuid-Amerikaanse equivalent van de Europa League.

In de buurt van Medellín ging het dinsdag mis. Het vliegtuig met 77 mensen aan boord stortte neer.

De reddingsactie verloopt moeizaam, omdat de plaats van het onheil, op de berg El Gordo, slecht bereikbaar is. De omgeving is door de hevige regen nauwelijks toegankelijk. De plaatstelijke autoriteiten melden dat Neto, Jackson Follmann en Alan Ruschel tot de overlevenden behoren, evenals twee crewleden en een journalist. Keeper Danilo was ook een van de overlevenden, maar overleed later.

De vrouw van Ruschel heeft via Instagram bevestigd dat haar man tot de overlevenden behoort en diens status stabiel is. 'We bidden voor allen die niet zijn gered en hun familie', laat ze weten.

Over de oorzaak van het ongeluk is officieel nog niets bekend. De Zuid-Amerikaanse bond CONMEBOL heeft naar aanleiding van de tragedie alle activiteiten opgeschort. Direct na het bekend worden van het tragische nieuws was de eerste finalewedstrijd om de Copa Sudamericana al uitgesteld.

De vrouw van Chapecoense-verdediger Alan Ruschel heeft via Instagram laten weten dat haar man de vliegtuigramp overleefd heeft en dat zijn toestand inmiddels stabiel is. Ze spreekt ook haar medeleven uit naar alle andere betrokkenen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.