Vliegtuig Braziliaans Chapecoense neergestort in Colombia

Reacties

Het vliegtuig waarmee de Braziliaanse club AF Chapecoense onderweg was naar Colombia is neergestort. De nummer negen van de Braziliaanse competitie was op weg naar Colombia voor de finale van het toernooi om de Copa Sudamericana.

Vliegtuig Braziliaans Chapecoense neergestort in Colombia

Het vliegtuig, dat na een tussenstop uit Bolivia was vertrokken, is gecrasht in de buurt van Medellín in Colombia. De burgemeester van Medellín, Federico Gutierrez, sprak al van een enorme tragedie, maar ook van de hoop op overlevenden.

In het vliegtuig waren 72 passagiers en negen crewleden aan boord. Inmiddels zou er al een grootschalige reddingsactie op touw zijn gezet.

De ploeg van Chapecoense was op weg naar Colombia om daar woensdag een duel met het Colombiaanse Atlético Nacional af te werken. Dat was het eerste duel uit de finale om de Copa Sudamericana, het Zuid-Amerikaanse equivalent van de Europa League. De CONMEBOL, de Zuid-Amerikaanse voetbalfederatie, heeft direct na het bekend worden van het tragische nieuws al wel laten weten dat de finale is uitgesteld.

Chapecoense laat via Facebook weten dat het wacht met een officiële reactie tot de plaatselijke autoriteiten duidelijkheid hebben verschaft.

Dit waren de laatste beelden voordat de ploeg op het vliegtuig stapte.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.