Atlético Nacional wil beker aan Chapecoense schenken

Reacties

Atlético Nacional, tegenstander van Chapecoense in de finale van de strijd om de Copa Sudamericana, wil de prijs schenken aan de tegenstander. Een groot deel van het team van de Braziliaanse club kwam om bij een vliegtuigongeluk in Colombia.

Atlético Nacional wil beker aan Chapecoense schenken

De club uit Medellín heeft bij de CONMEBOL, de Zuid-Amerikaanse voetbalbond, het verzoek neergelegd om Chapecoense uit te roepen tot winnaar van de Copa Sudamericana, een toernooi dat te vergelijken is met de Europa League. Eerder liet de bond al weten dat de finale logischerwijs is uitgesteld vanwege de ramp en dat alle activiteiten van de bond tot nader order zijn opgeschort.

In een statement op de clubsite staat: 'Met pijn in ons hart denken wij aan dit schokkende nieuws. Over de menselijke kant, maar ook over de competitieve kant. Daarom verzoeken wij de CONMEBOL om de Copa Sudamericana aan Chapecoense te geven als eerbetoon aan de slachtoffers van het fatale ongeluk. Voor ons en voor altijd is Chapecoense de winnaar van de Copa Sudamericana 2016.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.