Ibrahimovic geëerd voor scoringsdrift en kunststukje

Reacties

Zlatan Ibrahimovic is voor de tweede keer op rij verkozen tot Speler van het Jaar in de Franse Ligue 1. Terwijl er nog één speelronde op het programma staat, ging de clubtopscorer van kampioen Paris Saint-Germain met de eer aan de haal omdat hij werd verkozen boven zijn ploeggenoten Thiago Silva, Thiago Motta en AS Monaco-aanvaller James Rodríguez.

Ibrahimovic geëerd voor scoringsdrift en kunststukje

Ibrahimovic was tot op heden goed voor veertig goals voor PSG dit seizoen. Daarmee verbrak hij al het clubrecord van Carlos Bianchi, dat sinds 1978 op 39 stond. Van zijn goals maakte de Zweed er 25 in 32 competitieduels.

De Zweed, die dit seizoen voor de elfde keer in zijn laatste dertien seizoenen (!) kampioen werd, kreeg nog meer lof toegezwaaid. Zijn treffer op 19 oktober tegen Bastia (4-0), een acrobatische hakbal, werd als mooiste goal van het seizoen verkozen.

'Dit is een hele eer voor mij', vertelde Ibrahimovic na de prolongatie van zijn eretitel. 'Ik wil mijn medespelers, de technische staf, de club en de fans bedanken. Dit is mijn beste seizoen ooit', herhaalde de voormalige Ajacied nog maar eens. 'Ik hoop dat ik volgend seizoen nóg beter kan. Hopelijk komen we dan ook weer verder in de Champions League', aldus de Zweed over de uitschakeling door Chelsea in de kwartfinale.

PSG viel bij het Franse voetbalgala flink in de prijzen. Salvatore Sirigu werd uitgeroepen tot beste doelman en Marco Verratti tot grootste talent. René Girard werd als beste trainer verkozen. Hij staat met nog één duel op het menu knap op de derde plaats in de Ligue 1. Als dat zo blijft, mag Lille in de voorronde van de Champions League uitkomen volgend seizoen.

Overigens kan Zlatan na komende zaterdag, als de competitie in eigen huis wordt besloten tegen Montpellier, op vakantie. Met Zweden plaatste hij zich niet voor het WK in Brazilië, waardoor de voetballiefhebbers het zonder de baltovenaar uit Zweden moeten stellen op het mondiale eindtoernooi. Overigens leidde de toesprak van Ibrahimovic, in het Frans, tot hilariteit bij Sirigu en Verratti zoals in onderstaand filmpje te zien is.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.