VI Live: blik terug op een enerverende voetbalavond

Reacties

Om ook tijdens de wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er de rubriek VI Live, waarin de redactie van Voetbal International de Eredivisie op de voet volgt. Ook duels in het buitenland - met speciale aandacht voor onze landgenoten - worden hierin belicht.

VI Live: blik terug op een enerverende voetbalavond

22.53 uur: EINDSTANDEN LIGUE 1
Ajaccio-Reims 2-1
Girondins Bordeaux-Olympique Marseille 1-1
Evian-Nice 2-0
Guingamp-Toulouse 2-0
Olympique Lyon-Lorient 0-1
Montpellier-Bastia 0-2
Stade Rennes-Sochaux 1-2
Valenciennes-AS Monaco 1-2
Lille-Paris Saint-Germain 1-3
Nantes-Saint Etienne 1-3

22.39 uur: EINDSTAND SC HEERENVEEN - AZ 1-0
AZ wankelt na rust, maar het blijft bij 1-0. Daardoor plaatsen de Alkmaarders zich voor de finaleronde van de play-offs, waarin FC Groningen de tegenstander is.

22.37 uur: EINDSTAND INTERNAZIONALE – LAZIO 4-1
Afgelopen. Inter verslaat Lazio met ruime cijfers en is daardoor zo goed als zeker van een plek in de Europa League. Direct na afloop begint het uitzwaaien van Javier Zanetti, Walter Samuel en Diego Milito.

22.22 uur: GOAL INTERNAZIONALE – LAZIO 4-1
Wedstrijd beslist! Uitgerekend ex-Lazio-speler Hernanes treft doel tegen zijn oude club met een knal vanaf achttien meter

21.56 uur: INTERNAZIONALE – LAZIO
Nog een keer Javier Zanetti! Daar is Il Capitano dan. In de 52ste minuut betreedt hij voor de allerlaatste keer als speler het veld van Giuseppe Meazza. Na negentien jaar Inter is dit zijn allerlaatste duel in het blauw-zwart. Hij vervangt Jonathan.

21.53 uur: GOAL SC HEERENVEEN - AZ 1-0
Luciano Slagveer opent de score namens Heerenveen. Na een scrimmage voor het doel van Esteban geeft de vleugelaanvaller van dichtbij het laatste zetje.

21.35 uur: RUSTSTAND SC HEERENVEEN - AZ 0-0
Geen doelpunten tijdens de eerste helft van SC Heerenveen - AZ. De Friezen hebben drie doelpunten nodig voor een verlenging, maar die lijkt ver weg. Het zijn namelijk de bezoekers die voor rust de meeste indruk maken in het Abe Lenstra Stadion.

21.32 uur: RUSTSTAND INTERNAZIONALE – LAZIO 3-1
Inter zit op rozen. Het hoogtepunt van de wedstrijd tot nu toe was niet een van de vier doelpunten, maar het warmlopen van Javier Zanetti. Vlak voor rust startte de scheidende Argentijn zijn warming-up, waarna het publiek volledig uit zijn dak ging. Een invalbeurt kan niet lang meer uitblijven.

21.24 uur: GOAL INTERNAZIONALE – LAZIO 3-1
Wat een wedstrijd! Rodrigo Palacio neemt de derde goal van Inter voor zijn rekening en viert die treffer met de vertrekkende Javier Zanetti, Diego Milito en Walter Samuel

21.21 uur: GOAL INTERNAZIONALE – LAZIO 2-1
Inter buigt de score om en weer is Mateo Kovacic de architect van het doelpunt met een fantastische steekpass. Mauro Icardi rondt van dichtbij af

21.00 uur: AFTRAP LIGUE 1
De voorlaatste speelronde van de Ligue 1 begint. Alle twintig clubs komen om 21.00 in actie, waaronder Paris Saint-Germain. Bij de kersverse kampioen keert Zlatan Ibrahimovic terug en ontbreekt Gregory van der Wiel; hij mag zich richten op het Nederlands elftal.
Ajaccio-Reims
Girondins Bordeaux-Olympique Marseille
Evian-Nice
Guingamp-Toulouse
Lille-Paris Saint-Germain
Olympique Lyon-Lorient
Montpellier-Bastia
Nantes-Saint Étienne
Stade Rennes-Sochaux
Valenciennes-AS Monaco

20.53 uur: GOAL INTERNAZIONALE – LAZIO 1-1
En het is alweer gelijk! Mateo Kovacic stuurt Rodrigo Palacio de diepte in en de Argentijn verschalkt Etrit Berisha met een subtiele inzet

20.47 uur: GOAL INTERNAZIONALE – LAZIO 0-1
Een rampzalige start voor Inter. Giuseppe Biava rondt van dichtbij af. Doelman Samir Handanovic van Inter maakt geen beste indruk bij dat doelpunt.

20.45 uur: AFTRAP SC HEERENVEEN - AZ
SC Heerenveen is begonnen aan het thuisduel met AZ, waarin het een 3-0 nederlaag moet zien goed te maken om de finaleronde van de play-offs, waar FC Groningen de tegenstander is, te bereiken.
Opstellingen:
SC Heerenveen:
Nordfeldt; Marzo, Kum, Kruiswijk, Van Aken; Van Anholt, Ziyech, Van den Berg; Basacikoglu, Slagveer, Sinkgraven.
AZ:
Esteban; Johansson, Gouweleeuw, Wuytens, Viergever, Poulsen; Henriksen, Elm, Gudelj; Berghuis, Gudmundsson.

20.45 uur: AFTRAP INTERNAZIONALE – LAZIO
Het afscheidsduel van Javier Zanetti, Diego Milito en Walter Samuel begint. Van het Argentijnse trio staat alleen laatstgenoemde in de basis bij Inter, dat net als Lazio jaagt op plaatsing voor de Europa League.
Opstellingen:
Internazionale: Handanovic; Ranocchia, Samuel, Rolando; Jonathan, Hernanes, Kuzmanovic, Kovacic, Nagatomo; Icardi, Palacio.
Lazio: Berisha; Biava, Cana, Dias; Gonzales, Onazi, Biglia, Pereirinha; Felipe Anderson, Klose, Keita.

20.32 uur: EINDSTAND VITESSE - FC GRONINGEN 1-4
FC Groningen kan zich opmaken voor play-offduels met AZ of SC Heerenveen. Groningen maakt daardoor nog kans op Europees voetbal.

20.30 uur: GOAL VITESSE - FC GRONINGEN 1-4
De gifbeker moet helemaal leeg voor Vitesse. Filip Kostic haalt uit en verschalkt Piet Velthuizen opnieuw.

20.23 uur: GOAL VITESSE - FC GRONINGEN 1-3
Op aangeven van Tjaronn Chery maakt de doorgebroken FIlip Kostic aan de spanning een einde.

20.04 uur: GOAL VITESSE – FC GRONINGEN 1-2
Richairo Zivkovic maakt de hoop van Vitesse meteen ongedaan door FC Groningen opnieuw aan de leiding te brengen.

20.03 uur: GOAL VITESSE – FC GRONINGEN 1-1
Ineens duikt Davy Pröpper geheel vrij op voor Marco Bizot. De middenvelder van Vitesse schat de buitenkans op waarde en schiet raak. Vitesse mag nog hopen.

20.00 uur: SC HEERENVEEN - AZ
SC Heerenveen moet in eigen huis tegen AZ een 3-0 nederlaag zien goed te maken om de volgende ronde in de play-offs om Europees voetbal te bereiken. Trainer Marco van Basten kiest voor Hakim Ziyech en Luciano Slagveer op de posities van Marten de Roon en Alfred Finnbogason, die tijdens de heenwedstrijd geblesseerd raakten. Aan de kant van de Alkmaarders begint Celso Ortiz op de bank, waardoor trainer Dick Advocaat start met een 5-3-2-formatie.
Opstellingen:
SC Heerenveen: Nordfeldt; Marzo, Kum, Kruiswijk, Van Aken; Van Anholt, Ziyech, Van den Berg; Basacikoglu, Slagveer, Sinkgraven.
AZ: Esteban; Johansson, Gouweleeuw, Wuytens, Viergever, Poulsen; Henriksen, Elm, Gudelj; Berghuis, Gudmundsson.

19.30 uur: RUSTSTAND VITESSE - FC GRONINGEN 0-1
Vitesse moet door de knal van Tjaronn Chery na rust minimaal drie keer scoren om toch nog kans te maken op Europees voetbal.

19.10 uur: GOAL VITESSE – FC GRONINGEN 0-1
FC Groningen zit op rozen! Tjaronn Chery haalt van grote afstand uit en verrast daarmee Vitesse-doelman Piet Velthuizen. Groningen staat na de 1-0 thuisoverwinning nu ook in Arnhem op voorsprong.

LANDGENOTEN: Gino van Kessel heeft met een doelpunt bijgedragen aan een 3-0 overwinning van AS Trencin op MFK Ruzomberok. Trencin staat tweede in de Slowaakse competitie, waarin Ajax-huurling Van Kessel al negen keer scoorde.

18.45 uur: AFTRAP VITESSE - FC GRONINGEN
Vitesse moet de in de heenwedstrijd opgelopen achterstand van 1-0 zien goed te maken in de terugwedstrijd. Dat doet het met Guram Kashia en Bertrand Traore in de basis.
Opstellingen:
Vitesse: Velthuizen; Leerdam, Kashia, Van der Heijden, Van Aanholt; Pröpper, Vejinovic, Labyad; Atsu, Havenaar en Traore.
FC Groningen: Bizot; Hateboer, Botteghin, Kappelhof, Burnet; Kieftenbeld, Chery, Lindgren; Van der Velden, Zivkovic en Kostic.

17.30 uur: VITESSE - FC GRONINGEN
Vitesse voert twee wijzigingen door ten opzichte van de met 1-0 verloren heenwedstrijd tegen FC Groningen. Aanvoerder Guram Kashia keert terug, wat ten koste gaat van Dan Mori. Bertrand Traore krijgt in de voorhoede de voorkeur boven Renato Ibarra, die de rest van het seizoen mist door een blessure. Bij FC Groningen neemt Maikel Kieftenbeld de plaats in van Yoëll van Nieff.
Opstellingen:
Vitesse: Velthuizen; Leerdam, Kashia, Van der Heijden, Van Aanholt; Pröpper, Vejinovic, Labyad; Atsu, Havenaar en Traore.
FC Groningen: Bizot; Hateboer, Botteghin, Kappelhof, Burnet; Kieftenbeld, Chery, Lindgren; Van der Velden, Zivkovic en Kostic.

17.23 uur: EINDSTANDEN BUNDESLIGA
1. FC Nürnberg en Eintracht Braunschweig degraderen uit de Bundesliga, terwijl Hamburger SV voorlopig de dans lijkt de ontspringen. Bayer Leverkusen behoudt zijn vierde plaats, terwijl 1. FSV Mainz 05 zich plaatst voor de Europa League.

De wedstrijden:
Bayern München - VfB Stuttgart 1-0
Schalke 04 - 1. FC Nürnberg 4-1
Bayer Leverkusen - Werder Bremen 2-1
Hannover 96 - SC Freiburg 3-2
VfL Wolfsburg - Borussia Mönchengladbach 3-1
1899 Hoffenheim - Eintracht Braunschweig 3-1
FSV Mainz 05 - Hamburger SV 3-2
FC Augsburg - Eintracht Frankfurt 2-1
Hertha BSC - Borussia Dortmund 0-4

16.52 uur: GOAL FSV MAINZ - HAMBURGER SV 2-1
Gaat het dan toch nog fout? Yunus Malli zet Hamburger op een 2-1 achterstand. Eerder miste Hakan Calhanoglu het doel van FSV Mainz 05 nog op een haar met een tegendraadse kopbal. Vooralsnog is er niks aan de hand, omdat zowel 1. FC Nürnberg (bij Schalke 04) als Eintracht Braunschweig (bij 1899 Hoffenheim) met 2-0 achter staat.

16.21 uur: RUSTSTANDEN BUNDESLIGA
Bayern München - VfB Stuttgart 0-0
Schalke 04 - 1. FC Nürnberg 2-0
Bayer Leverkusen - Werder Bremen 1-1
Hannover 96 - SC Freiburg 1-0
VfL Wolfsburg - Borussia Mönchengladbach 1-0
1899 Hoffenheim - Eintracht Braunschweig 1-0
FSV Mainz 05 - Hamburger SV 1-1
FC Augsburg - Eintracht Frankfurt 1-1
Hertha BSC - Borussia Dortmund 0-2

Halverwege de laatste speelronde in de Bundesliga is er niets aan de hand voor Hamburger SV. Op bezoek bij FSV Mainz 05 staat het na de eerste helft 1-1, terwijl concurrenten 1. FC Nürnberg en Eintracht Braunschweig tegen een achterstand aankijken. In de strijd om de vierde plaats, die rechtsgeeft op een plek in de voorronde van de Champions League, staat Bayer Leverkusen thuis gelijk tegen Werder Bremen en VfL Wolfsburg lijkt daarvaan te profiteren. Als er bij beide wedstrijden niets meer gebeurt, neemt Wolfsburg de vierde plaats over van Leverkusen.

LANDGENOTEN: Melvin de Leeuw heeft er een doelpunt aan bijgedragen dat Ross County zich op de laatste speeldag van de Schotse competitie verzekerde van lijfsbehoud. De club van de ex-speler van RBC Roosendaal en SC Cambuur won met 3-2 op bezoek bij Partick Thistle door een treffer van de 26-jarige aanvaller in de 77ste minuut. Daardoor sluit Ross County de degradatiegroep van de Premier League af als winnaar. Een nederlaag had eventueel nog kunnen leiden tot play-offs om promotie/degradatie.

15.42 uur: GOAL FSV MAINZ 05 - HAMBURGER SV 1-1
Doelpunt Hamburger SV! Rafael van der Vaart schiet met zijn rechtervoet op de vuisten van FSV Mainz 05-doelman Loris Karius, de in de basis teruggekeerde Pierre-Michel Lasogga tikt de rebound binnen.

15.37 uur: GOAL FSV MAINZ 05 - HAMBURGER SV 1-0
Dat is dan weer minder goed nieuws... Elkin Soto profiteert van een inschattingsfout van Heiko Westermann. De verdediger van Hamburger SV wil de bal met zijn borst klaarleggen voor doelman René Adler, maar komt bedrogen uit: 1-0.

15.36 uur: GOAL SCHALKE 04 - 1. FC NÜRNBERG 1-0
Goed nieuws voor Rafael van der Vaart en Hamburger SV! Joel Matip zet Schalke 04 op een 1-0 voorsprong tegen 1. FC Nürnberg.

15.30 uur: AFTRAP BUNDESLIGA
Bayern München - VfB Stuttgart
Schalke 04 - 1. FC Nürnberg
Bayer Leverkusen - Werder Bremen
Hannover 96 - SC Freiburg
VfL Wolfsburg - Borussia Mönchengladbach
1899 Hoffenheim - Eintracht Braunschweig
FSV Mainz 05 - Hamburger SV
FC Augsburg - Eintracht Frankfurt
Hertha BSC - Borussia Dortmund

Op de laatste speeldag in de Bundesliga zijn de ogen vooral gericht op de strijd tegen degradatie. Aan het eind van de middag zullen twee teams direct degraderen en kan de gelukkige van het trio degradatiekandidaten, bestaande uit Hamburger SV, 1. FC Nürnberg en Eintracht Braunschweig, zich opmaken voor een play-offduel met de nummer drie van de Tweede Bundesliga.

Rafael van der Vaart kan als basisspeler bij HSV, dat op bezoek gaat bij FSV Mainz 05, helpen het noodlot af te wenden. Paul Verhaegh (FC Augsburg) en Arjen Robben (Bayern München) staan ook in de basis. Als coaches zorgen Jos Luhukay (Hertha BSC) en Huub Stevens (VfB Stuttgart) voor de Nederlandse inbreng.

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht in het VI Matchcenter. Ook bieden wij een overzicht van al het Voetbal op TV.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.