Sportieve plicht PSG, Saint-Étienne dicht bij miljoenenbal

Kampioen Paris Saint-Germain won bij nummer drie Lille, waardoor Saint-Étienne zich nog kan plaatsen voor de voorronde van de Champions League.

Lille - Paris Saint-Germain 1-3
Paris Saint-Germain poetste de zure smaak van de verloren feestwedstrijd tegen Stade Rennes (1-2) weg met een comfortabele overwining op nummer drie Lille. Die club is door de nederlaag nog lang niet zeker van de derde plaats en dus een plek in de voorronde van de Champions League.

Gregory van der Wiel ontbrak bij PSG omdat hij zich van trainer Laurent Blanc mag focussen op het WK nu de titel op zak is. Zlatan Ibrahimovic stond weer in de basis, maar was deze keer eens niet bepalend voor de Parijse ploeg. Marquinhos opende de score vlak voor rust, vlak nadat Marvin Martin van Lille met rood was weggestuurd. Via Lucas Moura en Blaise Matuidi liep PSG na rust uit naar 0-3, waarna Jonathan Delaplace de eer van Lille redde.

PSG komt door de zege op 86 punten. Lille blijft door de nederlaag op 68 punten steken en ziet Saint-Étienne naderen.

FC Nantes - Saint-Étienne 1-3
Dankzij twee doelpunten van Mevlüt Erdinç profiteerde Saint-Étienne optimaal van de nederlaag van Lille. Halverwege was de wedstrijd in Stade de la Beaujoire al beslist, aangezien FC Nantes bij rust tegen een 3-0 achterstand aankeek.

Na tien minuten opende Erdinç op aangeven van Max Gradel de score en halverwege verdubbelde die laatste de voorsprong door een strafschop te benutten. Op slag van rust maakte Erdinç het derde doelpunt namens de bezoekes.

FC Nantes kwam in de tweede helft niet verder dan een doelpunt van Serge Gakpé, waardoor Saint-Étienne nog mag hopen op deelname aan de Champions League volgend seizoen. Het verschil met Lille is nog maar twee punten. Op de laatste speeldag krijgt Saint-Étienne bezoek van het reeds gedegradeerde AC Ajaccio, terwijl Lille speelt uit tegen nummer negen Lorient.