Rennes bezorgt PSG en Ibrahimovic kater op titelfeest

Hoewel Zlatan Ibrahimovic woensdagavond zijn rentree maakte en de landstitel door het 1-1 gelijkspel van AS Monaco al zeker was, heeft Paris Saint-Germain voor het eerst dit seizoen een thuiswedstrijd verloren in de Ligue 1. Stade Rennes verpestte het kampioensfeest van PSG: 1-2.

En dat terwijl alles er toch op wees dat het een mooie avond ging worden voor PSG. Monaco had vlak voor de aftrap al de handdoek gegooid, Ibrahimovic zat na een maand afwezigheid weer bij de wedstrijdselectie en de ploeg van trainer Laurent Blanc had dit kalenderjaar al zijn thuisduels in de Franse competitie winnend afgesloten.

Na een vroege openingsgoal van Ezequiel Lavezzi – de Argentijnse aanvaller profiteerde al na drie minuten van een fout van ex-PSG-speler (!) Sylvain Armand – leek er nog geen vuiltje aan de lucht, maar 25 minuten later had Rennes plots het heft in handen toen Foued Kadir en Paul-Georges Ntep binnen vier minuten scoorden.

Uitgerekend op de dag dat PSG voor de tweede keer op rij kampioen werd, betekende het de eerste thuisnederlaag in het Ligue 1-seizoen. Het kwam de hoofdstedelingen op een fluitconcert te staan. Ook Ibrahimovic, die net als zijn landgenoot Ola Toivonen aan Rennes-kant mocht invallen, kon geen bres slaan in de Bretonse muur. Het zorgt ervoor dat Zlatan en zijn ploeggenoten met een katerig gevoel zullen beginnen aan de titelfestiviteiten.