Ibrahimovic verlengt abonnement op nationale titels

Reacties

Zlatan Ibrahimovic heeft bij zijn rentree Paris Saint-Germain niet aan de zege kunnen helpen, maar met de prolongatie van de Franse titel heeft de Zweedse spits wel zijn abonnement op de nationale titels van de laatste jaren verlengd.

Ibrahimovic verlengt abonnement op nationale titels

Ondanks de 2-1 nederlaag tegen Stade Rennes hield Ibrahimovic een fantastisch gevoel over de titel met PSG, dat vooraf al zeker was door het 1-1 gelijkspel van AS Monaco tegen Guingamp.  

'Het is moeilijk dit gevoel te beschrijven. Het is mooi om met weer een titel af te sluiten', aldus de international, die de nationale titels aan elkaar rijgt. De Zweed zette dankzij het nieuwe succes met Paris Saint-Germain een reeks voort die terug gaat tot zijn laatste jaar in Amsterdamse dienst. Ieder jaar werd hij kampioen, met uitzondering van het seizoen 2011/12 bij AC Milan.

Sinds hij in 2004 met Ajax de beste van Nederland werd vierde de Zweed in negen van de tien seizoenen een nationaal kampioenschap. Daarbij moet worden aangetekend dat de titels met Juventus in 2005 en 2006 werden geschrapt vanwege de betrokkenheid van de Turijnse club aan het Calciopoli-schandaal in Italië. Met Internazionale (2007, 2008 en 2009), Barcelona (2010), AC Milan (2011) en nu voor de tweede keer op rij met PSG was Ibrahimovic ook de beste.

Ibrahimovic kreeg ook persoonlijke lof toegezwaaid met de uitverkiezing tot Speler van het Jaar in de Ligue 1. 'Dat voelt goed, ik was nooit beter dan in dit seizoen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.