Hoofdrol voor Iborra bij Houdini-act van Sevilla

Sevilla heeft zondag met hangen en wurgen gewonnen van Osasuna: 3-4. Vicente Iborra eiste een hoofdrol op met twee treffers en een eigen doelpunt.

De thuisploeg kwam nog wel op voorsprong. Roberto Torres hield de bal nog net binnen en gaf uit de draai voor op Sergio León. De aanvaller werkte in één beweging af in de lange hoek en liet doelman Sergio Rico kansloos. Hoewel de thuisploeg meer kansen kreeg, had Sevilla in de eerste helft meer balbezit.

Vlak voor rust betaalde zich dat uit. Iborra raakte eerst de paal, maar de bal bleef in het spel. Stevan Jovetic pikte op en Iborra maakte zich klaar voor een tweede poging. Met een simpele intikker tekende hij voor de gelijkmaker.

Iborra werd na rust eerst de schlemiel en later de held. Eerst werkte hij een voorzet van Alejandro Berenguer in zijn eigen doel, om twee minuten later opnieuw voor de gelijkmaker te zorgen. Na een kans voor Wissam Ben Yedder kopte hij raak in het lege doel: 2-2.

Sevilla liet het er niet bij zitten en ging in de slotfase ook nog voor de winnende treffer. Franco Vázquez leek die te maken door uit een hoekschop van Pablo Sarabia raak te koppen. Een knotsgekke fase volgde. In de extra tijd zorgde Sarabia zelf nog voor 2-4 en bijna vanuit de aftrap kopte Kenan Kodro nog de 3-4 tegen de touwen, maar daar bleef het bij voor Osasuna.

Sevilla blijft in het spoor van koploper Real Madrid. De Koninklijke heeft 43 punten, één meer dan Sevilla, maar Real heeft ook een wedstrijd minder gespeeld. Osasuna staat nog altijd onderaan met slechts negen punten.