Sampaoli trots na zege op 'onverslaanbaar' Real Madrid

Sevilla doet weer helemaal mee in de strijd om de Spaanse titel. De Andalusiërs rekenden zondagavond af met Real Madrid (2-1) en hijgen de koploper nu in de nek. Trainer Jorge Sampaoli gelooft in de titelkansen van zijn ploeg.

Trots stond Sampaoli na de zege de Spaanse pers te woord. 'We hebben een heel belangrijke wedstrijd gewonnen tegen een ploeg die zich onverslaanbaar voelde', zei de Argentijnse trainer. Volgens Sampaoli maakten de invallers het verschil. 'De spelers die we inbrachten gaven een andere dynamiek aan de aanval. Daar had de verdediging van Real Madrid het moeilijk mee.'

Eén van die invallers was Stevan Jovetic, die vlak na rust inviel. De 27-jarige aanvaller uit Montenegro werd onlangs gehuurd van Internazionale. In het toernooi om de Copa del Rey scoorde hij afgelopen donderdag als invaller ook al tegen Real Madrid (3-3). Zondagavond werd hij matchwinner door in blessuretijd Madrid-doelman Keylor Navas met een afstandschot te verschalken. Na veertig wedstrijden zonder nederlaag, liep Madrid daardoor weer een keer tegen een nederlaag aan. 'Die tweede goal liet precies zien wat hij in huis heeft', zei Sampaoli. 'Hopelijk kunnen we erin slagen zijn kwaliteiten eruit te laten komen. Dan kan hij een belangrijk onderdeel gaan uitmaken van de toekomst van deze club.'

Door de late treffer van Jovetic naderde Sevilla de koploper tot op één punt. De Koninklijke heeft wel een wedstrijd minder gespeeld dan de nummer twee. Sampaoli droomt van de titel. 'We hebben gespeeld met moed. Dat was nodig om hen te kunnen verslaan. Hopelijk kunnen we dit de komende tijd volhouden. Deze triomf is volgens mij in ieder geval verdiend.'