Sevilla maakt einde aan reeks Real en mengt zich in titelstrijd

Stevan Jovetic heeft Real Madrid de eerste nederlaag na veertig wedstrijden bezorgd. De invaller schoot Sevilla in blessuretijd langs Real Madrid (2-1). De strijd om de Spaanse titel ligt daardoor weer helemaal open.

Diep in blessuretijd werd Jovetic de gevierde man. Hij schoot vanaf twintig meter raak. Daarbij ging Madrid-doelman Keylor Navas niet vrijuit. Vlak voor zijn goal werd het al 1-1. Sergio Ramos kopte zes minuten voor tijd de bal in zijn eigen doel.

Al voor de wedstrijd begon was Ramos de gebeten hond. De aanvoerder van de Madrilenen werd donderdag, toen Sevilla het in het toernooi om de Copa del Rey opnam tegen Madrid, voortdurend uitgefloten vanwege zijn verleden bij de club uit het zuiden van Spanje. De supporters van de thuisploeg wapperden zondag voor de aftrap fanatiek met zakdoekjes richting Ramos.

Lang leek Ramos goed met die fluitconcerten om te kunnen gaan. Zes minuten voor tijd ging het echter mis. Zijn eigen doelpunt werd met groot gejuich ontvangen.

Titel
Sevilla-trainer Jorge Sampaoli zei voor de topper te dromen van de titel. Daarvoor moest er zondagavond wél worden gewonnen van de ploeg van trainer Zinedine Zidane. Dan zou Sevilla, met één wedstrijd meer gespeeld, het gat met De Koninklijke verkleinen tot één punt.

De thuisploeg ontmoette een Real Madrid dat speelde met drie verdedigers. Ramos werd bijgestaan door Raphaël Varane en Nacho. Daarvoor stond een vijfmansmiddenveld met Dani Carvajal en Marcelo aan de zijkanten. Karim Benzema en Cristiano Ronaldo vormden het aanvalsduo. James Rodríguez en Isco keken geblesseerd toe.

De koploper van de Primera División, voor dit duel al veertig keer op rij ongeslagen, had de gehele eerste helft het initiatief. De grootste kans leverde dat op voor Ronaldo. Vlak voor rust schoof hij een voorzet van Benzema echter naast het doel van Sevilla-doelman Sergio Rico.

Strafschop
In de tweede helft golfde het spel meer op en neer. Beide ploegen kregen al snel een aantal goede kansen. Benzema en Ronaldo faalden echter in de afronding. Halverwege de tweede helft kregen de bezoekers een strafschop nadat Carvajal door Rico naar de grond werd gewerkt. Ronaldo bleef rustig en stuurde Rico de verkeerde kant op: 0-1.

Cristiano Ronaldo heeft de strafschop benut in het duel met Sevilla en viert dat op de voor hem zo karakteristieke manier.

Lang leek Madrid op weg te zijn naar een nieuwe zege. Treffers van Ramos en later dus Jovetic, gehuurd van Internazionale, zorgden er echter voor dat de titelstrijd in Spanje weer helemaal open ligt. Madrid blijft koploper, maar ziet Sevilla en Barcelona naderen. Sevilla heeft één punt minder dan Madrid, Barcelona twee. Beide ploegen hebben wel een wedstrijd meer gespeeld dan de ploeg van Zidane.