Las Palmas volgende slachtoffer in recordrijtje Messi

Barcelona heeft na het succes in de strijd om de Copa del Rey ook de eerste competitiezege van 2017 te pakken. Goalgetter Lionel Messi beleefde een primeur tegen Las Palmas: 5-0.

Trainer Luis Enrique had zijn ploeg in vergelijking met het Copa del Rey-treffen met Athletic de Bilbao (3-1 zege) voor het duel met Las Palmas een ander gezicht gegeven. Onder anderen Gerard Piqué, Neymar en Andrés Iniesta kregen rust. Het passeren van de vaste waardes had geen gevolgen voor het resultaat.

Al binnen een kwartier had Barcelona een voorsprong te pakken nadat Luis Suárez op aangeven van André Gomes met een schot in de korte hoek de score had geopend. Maar de tweede goal liet op zich wachten. De aanhoudende Catalaanse aanvalsgolf leverde wel kansen maar geen treffers op.

Ook Messi maakte zich schuldig aan het onbenut laten van de kansen. Zijn vrije trappen bleven zonder resultaat. Op slag van rust faalde hij oog in oog met keeper Javi Varas. Het was uitstel van executie, want zes minuten in de tweede helft was de Barcelona-aanvoerder wel trefzeker.

Voor de Argentijn was het een bijzondere treffer aangezien hij in competitieverband niet eerder had gescoord tegen Las Palmas. De ploeg van Gran Canaria werd na twee vergeefse pogingen het 35ste slachtoffer van Messi, die met dat aantal Real Madrid-icoon Raúl evenaarde.

Suárez, Arda Turan en Aleix Vidal gaven na de 2-0 van Messi de overwinning op Las Palmas extra kleur. Barcelona nam door de ruime zege de tweede plaats over van Sevilla, dat zondag met een succes tegen koploper Real Madrid de Catalanen weer achter zich kan laten. Las Palmas blijft achtste.

Leganés – Athletic de Bilbao 0-0
Athletic de Bilbao slaagde er niet in de bittere nasmaak van de uitschakeling weg te spoelen. De Baskische formatie kwam tegen promovendus Leganés niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel, waardoor Athletic blijft steken op de zevende plaats in de Primera División.