Fabuleuze cijfers Suárez leiden tot 'MSN-mijlpaal'

Reacties

Hij had er iets meer dan twee jaar voor nodig: Luis Suárez tikte woensdagavond in het duel met Athletic de Bilbao in het Copa del Rey-toernooi de grens van honderd Barcelona-treffers aan. 'MSN', het eminente gezelschap waar Suárez deel van uitmaakt, bereikte ook een andere mijlpaal tijdens de 3-1 overwinning.

Fabuleuze cijfers Suárez leiden tot 'MSN-mijlpaal'

Suárez, die later deze maand zijn dertigste verjaardag viert, was 68 keer trefzeker in de Primera División, scoorde zeventien maal in de Champions League, maakte acht goals in de strijd om de Copa del Rey en liet zich ook gelden op het WK voor clubteams (vijf doelpunten), de strijd om de Spaanse Super Cup (één treffer) en het duel om de Europese Super Cup (één goal).

De voormalig Ajacied had slechts 120 officiële wedstrijden nodig om toe te treden tot de club der 'centurions'. Suárez vierde op 25 oktober 2014 zijn debuut voor Barcelona, nadat hij de eerste maanden van dat seizoen nog was geschorst wegens het bijten van Giorgio Chiellini op het WK.

Sinds de vuurdoop van de Uruguayaan troffen de 'MSN-leden' liefst 302 keer doel – woensdag werd de kaap van driehonderd treffers gerond. Messi was goed voor 125 goals en Neymar liet zich 77 keer fêteren als doelpuntenmaker.

Barcelona vervolgt het Primera División-seizoen zaterdag met een thuiswedstrijd tegen Las Palmas.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.