Koeman feliciteert Messi na kwijtraken record

Reacties

Met zijn derde rake vrije trap in zeven dagen hielp Lionel Messi Barcelona woensdagavond naar de kwartfinale van het Copa del Rey-toernooi (3-1). De Argentijn schoot daarmee tevens het record van Ronald Koeman definitief aan flarden.

Koeman feliciteert Messi na kwijtraken record

De Argentijn mocht het al twee keer eerder proberen in het bekerduel met Athletic, maar had zijn vizier bij de eerste pogingen nog niet helemaal op scherp. Twee keer krulde hij de bal ruim over de linkerkruising heen. Toen hij in de 77ste minuut voor de derde keer mocht aanleggen uit kansrijke positie had doelman Gorka Iraizoz zijn strijdplan daarom al klaarliggen. De Spanjaard stelde een flinke muur op en gokte opnieuw op de linkerbovenhoek.

Messi had echter andere plannen en lepelde de bal door een woud aan lichamen uiterst precies in de andere hoek. Via de binnenkant van de paal viel zijn recordtreffer binnen. Het was namelijk de 26ste doeltreffende vrije trap van de 29-jarige Argentijn, waarmee hij het 22 jaar oude record van Koeman definitief verbrak.

De Nederlander schoot tussen 1989 en 1995 namelijk 25 keer raak uit een vrije trap. De huidige Everton-manager was niet te beroerd om via Twitter zijn concurrent te feliciteren.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.