Hoofdpijndossiers Eredivisie liggen in Enschede en Nijmegen

Reacties

Het zorgenklasje van de Eredivisie stroomt steeds verder leeg. Het aantal curateleclubs op het hoogste niveau is gedaald naar twee. Na ADO Den Haag en PEC Zwolle is nu ook Roda JC gepromoveerd naar categorie 2.

Hoofdpijndossiers Eredivisie liggen in Enschede en Nijmegen

De grootste hoofdpijndossiers liggen nog steeds in Enschede. FC Twente heeft nog enkele maanden om categorie 1 te verlaten. Maximaal drie jaar mogen clubs bivakkeren in categorie 1. FC Twente zit daar in sinds november 2013 en dus nadert de finishlijn. Als de Tukkers bij het volgende meetmoment niet promoveren, wordt alsnog de licentie ingetrokken.

Wat minder in de publiciteit is NEC, maar van de boekhouding in De Goffert zijn de Zeister controleurs ook niet onder de indruk. De Nijmegenaren blijven onder toezicht staan. NEC staat nu bijna twee jaar onder curatele van de bond. Elders in de hoogste divisie gaat het beduidend beter. Acht clubs op het hoogste niveau zijn kerngezond verklaard en beloond met een notering in categorie 3.

Een treetje lager in de Jupiler League blijven FC Den Bosch, De Graafschap, Fortuna Sittard, RKC Waalwijk en VVV-Venlo onder toezicht staan. Fortuna werd onlangs overgenomen door een Turkse investeerder.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.